Hava Durumu

Ağaçları soğuktan korumak için elyafla kapladılar

Aydın'ın Kuşadası Belediyesi, soğuk havalar ile dona karşı ilçe genelinde ağaçları, elyaf ile kapladı. Belediye Başkan Yardımcısı Seyfi Seyhan Suvari, Akdeniz iklimine alışkın olan jakaranda ve bonzai ağaçlarını havalar ısınana kadar koruyacaklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 18.02.2021 16:27
Haber Güncellenme Tarihi: 18.02.2021 16:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ağaçları soğuktan korumak için elyafla kapladılar

Kuşadası'nda hava sıcaklığının eksi 2 dereceye kadar düşmesi, sıcağı seven Akdeniz bitkilerini tehdit etmeye başladı. Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava, Marmara'nın ardından Ege Bölgesi'nde de etkili oldu. Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Seyfi Seyhan Suvari, kent genelinde bitki örtüsünü korumaya başladıklarını anlattı.

Suvarı, kent genelinde yaptıkları çalışma ile daha çok Akdeniz iklimine alışkın olan jakaranda ve bonzai ağaçlarını elyaf ile kaplayıp dondan zarar görmelerini önlemeye çalıştıklarını söyledi. Kuşadası'nda yeşilin her türünün önemli olduğunu ifade eden Suvari,"Yeşil alanları artırmak için çaba sarf ettik. Bugüne kadar kentimizde, 15 yeni park alanı yaptık.13 yeşil alanı yeniledik. Hava sıcaklıkları normale dönene kadar önlemlerimiz devam edecek" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.