Hava Durumu

Ağlatan veda

Diyarbakır'daki helikopter kazasında şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş İlyas Genel, toprağa verildi. Şehidin bir yaşındaki oğlu Kaan, her şeyden habersiz babasını son yolculuğuna uğurlarken, gözyaşları sel oldu.

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2012 15:19
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2012 15:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ağlatan veda

Diyarbakır'ın Lice İlçesi Abalı Köyü üs bölgesinde personel değişimi sırasında düşen helikopterde şehit olan Uzman Çavuş İlyas Genel son yolculuğuna uğurlandı. Ulucami'deki cenaze töreninde şehidin 1 yaşındaki oğlunun babasının arkasından bakışı hafızalara kazındı. Şehit eşi Şengül Genel, Kaan'a sarılıp, "Yavrum şehidimden sen bana miras kaldın" diyerek gözyaşlarına boğuldu.

Gözyaşları sel oldu
Askerliğini 4 yıl önce Diyarbakır'da yaptıktan sonra sınava girip Uzman Çavuş olarak askerde kalan evli ve bir çocuk babası İlyas Genel'in cenazesi askeri uçak ile Yenişehir Havaalanı'na getirildi. Cenaze ardından askeri hastanenin morguna konuldu. Şehit uzman çavuşun cenazesi annesi Nuray ve babası Eyüp Genel'in yaşadığı Fatih Sultan Mehmet Mahallesi'ndeki baba ocağına getirildi. Bir süre sonra sokağa çıkan baba Eyüp Genel, komutanlar tarafından teskin edildi. Şehit babası Eyüp Genel ile üniversite öğrencisi olan diğer oğlu İsa Genel, tabutun başında dua etti. Şehit annesi Nuray ile şehit eşi Şengül Genel ise tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Şengül Genel, tabuttan ayrıldığı sırada fenalık geçirdi.

Babaya ağlatan veda
Şehit Uzman Çavuş İlyas Genel'in cenazesi daha sonra dev Türk Bayrağı'nın asıldığı mahallesinden alınarak Ulucami'ye getirildi. Burada törenin başlamasını oturarak bekleyen Şengül Genel, kucağına aldığı oğlu Kaan'a, kocasının tabutunu gösterip, "Yavrum bak orada yatan baban. Sen bana şehidimden kalan en büyük mirassın" diyerek gözyaşı döktü.
Şehit Uzman Çavuş İlyas Genel'in cenazesi, Ulucami'deki törenin ardından Hamitler'deki şehitlikte toprağa verildi.

Rabia DENİZ


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.