Hava Durumu

Ağtaçta oluşan desen koruma altına alındı

Bartın merkeze bağlı Hasankadı beldesinde gövdesinde el figürü oluşan gürgen ağacı görenleri şaşırtıyor, Orman İşletme Şefliği tarafından koruma altına alınan ağaca tabela asıldı. Belde Belediye Başkanı Şeref Emiroğlu, "Herkesi bu ilginç ağacı görmeye bekliyoruz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2021 12:03
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2021 12:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ağtaçta oluşan desen koruma altına alındı

Hasankadı Belde Belediyesi'nin MHP'li meclisi üyesi Zülkari Ceylan, geçen yıl temmuz ayında ormanda gezerken Baydanlar Küme Evleri mevkisinde bir gürgen ağacının gövdesindeki el figürünü gördü.

KORUMA ALTINA ALINDI

Ağacı fotoğraflayan Ceylan, sosyal medya hesabından paylaşınca büyük ilgi gördü. Hasankadı Orman İşletme Şefliği'ne bağlı ekipler ağacın yanına koruma altına alındığı belirten tabela koydu.

"ÇOK SAYIDA İNSAN GÖRMEYE GELDİ"

Hasankadı Belediye Başkanı Şeref Emiroğlu, "Arkadaşımız bu ilginç ağacı gördükten sonra sosyal medya hesabından paylaştı. Bu fotoğraf çok büyük ilgi görmüştü. Sonrasında beldemize çok sayıda insan bu ağacı görmeye geldi. Gürgen ağacımız o günden sonra çok fazla ilgi çekti" ifadelerini kulandı.

"HERKESİ DAVET EDİYORUZ"

"Herkesi el figürlü gürgen ağacımızı görmeye davet ediyoruz" diyen Emiroğlu, şöyle devam etti: "Şimdi de Orman İşletme Şefliğimiz bu ağacı koruma altına aldı. Yine beldemizde 400 yıllık koruma altında olan çınar ağacımız ile kırlangıç şelalemizdeki kalpli kayamız var. Bu turizm değerleri beldemize önemli kazanımlar sağlayacağına inanıyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.