Hava Durumu

Aile boyu darbeci çıktılar!

Darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalarda Deniz Kuvvetleri Komutanlığı İkmal Dairesi Başkanı Tuğamiral Hasan Kulaç, Jandarma Kurmay Albay Ömer Kulaç ve Yargıtay Üyesi Hüseyin Kulaç kardeşler de tutuklandı. Hüseyin Kulaç’ın eşinin ağabeyi ise Ergenekon ve Oda TV gibi kumpas davalarının savcısı olan eski İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Cihan Kansız.

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2016 06:51
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2016 06:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Aile boyu darbeci çıktılar!
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı İKMAL Daire Başkanı Tuğamiral Hasan Kulaç ve Yargıtay15. Hukuk Dairesi Üyesi Hüseyin Kulaç Ankara’da, Jandarma Kurmay Albay Ömer Kulaç Nevşehir’de yakalanarak tutuklandı. FETÖ ile bağlantılı oldukları ileri sürülen Kulaç kardeşlerin, Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk, Amirallere Suikast gibi davaların ardından meslekte hızla yükseldikleri iddia ediliyor. Kulaç kardeşlerin bir diğer bağlantısı ise yurtdışına kaçan Cihan Kansız. Yargıtay Üyesi Hüseyin Kulaç, Ergenekon ve Oda TV gibi kumpas davalarının savcısı olan eski İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Cihan Kansız’ın kız kardeşiyle evli.



ÖZTÜRK’Ü SUÇLADI

Tutuklanan Tuğamiral Hasan Kulaç ifadesinde, “Tuğgeneral İrfan Arabacı ‘Emir komuta zinciri içinde ülke genelinde
sıkıyönetim ilan edildi’ dedi. Derhal birliğe gelin’ diye mesaj çekti. Benim için Fetullah Gülen ilkokul mezunu bir vaizdir. Ben işyerinde namaz kılmam, ancak evime gittiğimde namazlarımı kılarım. Bu darbe girişimini Akın Öztürk ve ekibinin gerçekleştirdiğini düşünüyorum. Fetullah Gülen yapılanmasıyla irtibatlı olabilirler” demişti.

SIKIYÖNETİM KOMUTANI

Jandarma Kurmay Albay Ömer Kulaç’ın ismi, sıkıyönetim komutanı olarak darbecilerin listesinde yer alıyordu. Ömer Kulaç aracıyla Nevşehir’e kaçarken polis tarafından fark edilmiş, polisin dur ihtarına uymayarak çatışmaya girmiş ve yakalanmıştı.
Kardeşlerden Hüseyin Kulaç ise en genç Yargıtay üyelerindendi. Kumpas davalarının ardından Yargıtay üyeliğine seçilmişti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.