Hava Durumu

Aile hekimleri: Aşıyı getirin, biz ikna ederiz

Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası Başkanı Gürsel Özer, ilk doz aşısı yaptıracak kişilerin randevu alamadığını öne sürdü. Özer, "Önce aşıyı getirin, biz zaten hastalarımızı ikna ederiz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2021 10:51
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2021 10:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Aile hekimleri: Aşıyı getirin, biz ikna ederiz

Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası Başkanı Dr. Gürsel Özer, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı süren aşılama çalışmalarıyla ilgili konuştu.

Cumhuriyet gazetesinden Sibel Bahçetepe'nin haberine göre Özer, "İlk kez aşısını yaptıracak olanlar randevu alamıyor. Daha önce ilk aşısı yapılanlar ikinci aşı randevusunu alabiliyorlar. Bizim sahadan yani diğer aile hekimlerinden aldığımız geri bildirimlere göre BioNTech aşısı yaptırılabiliyor. Ancak Sinovac aşısı yaptırılamıyor. Bu durumun bendeki çağrışımı, aşının yeterince olmayışıdır" dedi.

"Bizde randevular azalmışken ve aşı karşıtlığı konuşurken birden bakanlığımız 55 yaş altına aşı yapılacağını ilan etti. Ama o günlerde bizim aşı randevu sayımız, birçok aile hekiminde olduğu gibi 1 ile 2 arasındaydı. Normalde 10 ile 15 arasındadır" ifadesini kullanan Özer, 55 yaş ve üstü grubun aşılanmaya başlanmasıyla aslında ASM'lerde bir yoğunluk beklediklerini ancak bunun olmadığını söyledi. Özer, şunları kaydetti:

"55 yaşa indiğinde, aslında hep bir önceki yaş gruplarında olan yoğunluğu bekliyorduk. Sahadan yani diğer aile hekimlerinden aldığımız geri bildirimlere göre BioNTech aşısı yaptırılabiliyor ancak Sinovac aşısı yaptırılamıyor. Ya aşı lojistiğinde bir problem var ya elimizde şu anda bizim yaptığımız Sinovac aşısı yok ama var olan gerçek şu ki bazı arkadaşlarım 3 Mayıs'a, bazı arkadaşlarım 5 Mayıs'a kadar diyor, bizden bu tarihlere kadar ilk aşı randevusu alınamıyor. İlk aşısı yapılanlar ikinci aşı randevusunu alabiliyorlar."

Aşı karşıtlığı ile ilgili tartışmalara değinen Özer, bakanlığın vatandaşları aşıya yönlendirmek için ikna timleri kurmayı planladığını ve bu timlerde aile hekimlerini görevlendireceğinin konuşulduğunu öne sürdü. Özer, "Önce aşıyı getirin, biz zaten hastalarımızı ikna ederiz. Kayıtlı kişilerimiz randevuyu alamadığı zaman ASM'ye geliyor, 'Neden alamadım?' diye bize soruyor. Hem sözel hem fiziksel şiddet olayları yaşanabiliyor" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.