Hava Durumu

Airbnb: Seyahatler eskiye dönmeyecek

Airbnb CEO'su Brian Chesky, seyahatlerin pandemiden önceki haline asla dönmeyeceğini bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 15.01.2021 20:23
Haber Güncellenme Tarihi: 15.01.2021 20:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Airbnb: Seyahatler eskiye dönmeyecek

Konaklama uygulaması Airbnb'nin CEO'su Brian Chesky, insanların arkadaşları ve ailelerini ziyarete daha fazla zaman harcamasına neden olacak corona virüs salgını sebebiyle seyahatlerin kalıcı olarak degişeceğini öngördü. Popüler olan global destinasyonlarda geleneksel turizmin ve gezilerin, daha küçük topluluklarla devam edeceği ve iş toplantılarının daha az uçacak olan iş insanları nedeniyle önemli ölçüde azalacağı bildirildi.

Chesky, "Gezginler, kendilerinden alınmış olanı özlüyor. Times Meydanı'nı görmeyi özlemiyorlar. Özlem duydukları şey, uzun zamandır görmedikleri arkadaşlarını ve ailelerini görmek" dedi. Dünyanın en büyük rezervasyon ve konaklama paylaşım platformlarından Airbnb'nin kârı, salgın nedeniyle büyük şehirlerden uzakta ev kiralamaya olan ilginin artmasıyla hız kazandı.

BIDEN'IN YEMİN TÖRENİ İÇİN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Airbnb, Kongre baskınının ardından Joe Biden'ın 20 Ocak'taki göreve başlama töreni öncesinde başkent Washington DC bölgesinde yapılan rezervasyonları incelediğini duyurmuştu. Şirketin 2017'den bu yana "nefret gruplarından olanlara hizmet vermeme" politikası olduğu vurgulanan açıklamada, Washington bölgesindeki tüm ziyaretçilerin, nefret gruplarına üye olmaları veya şiddet eylemleri planlamaları durumunda yasal işlemle karşılaşabileceklerine dair uyarılacağı kaydedildi.
Ev sahiplerine, "misafirlerinin Airbnb politikasını ihlal ettiğinden şüphelenmeleri durumunda acil yardım hattını aramaları" çağrısı yapıldı.

BASKINA KARIŞANLARIN YARARLANMALARI ENGELLENECEK

Kongre baskınına karışanların platformun hizmetlerinden yararlanmalarının yasaklanacağı da bildirildi. Washington DC'li yetkililer, aralarında Airbnb'nin de olduğu bazı rezervasyon ve konaklama hizmeti sağlayan şirketlerden 20 Ocak'ta Biden'ın göreve başlama töreni bitene kadar kayıt tutmalarını istemişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.