Hava Durumu

AK Parti 19 Şubat'ta start veriyor

Yaklaşan yerel seçimler öncesi hazırlıkların tamamlanma aşamasına geldiğini belirten AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, kampanya sürecinin 19 Şubat'ta başlayacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2018 08:27
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2018 08:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
AK Parti 19 Şubat'ta start veriyor

Haber I Ayşegül SEVERI

AS TV'de yayınlanan Sönmez Medya Buluşmaları'nın bu haftaki konuğu AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman oldu. Yerel seçimlere dair önemli açıklamalarda bulunan Başkan Salman, Cumhur İttifakı'nın seçimlere olan yansımasını değerlendirdi. Yüksek tempoda gerçekleşen ittifak görüşmelerinin seçime özel olmadığını, 15 Temmuz'da doğaçlama başladığını belirten Salman, "Milli ve yerli duruşlu insanların bu sürecin devam edeceğini anlamalarından kaynaklanan doğal bir ittifak vardı.
Mesele devletin beka meselesidir. 24 Haziran seçimlerinde de bunun kurumsal altyapısının düzenlemeleri yapıldı. Bu güzel iş birliğinin yerel anlamda nasıl yapılabilirliği genel başkanlar düzeyinde devam ediyor" dedi. CHP ve İYİ Parti'nin ittifak oluşturmasını eleştiren Başkan Salman, farklı dünya görüşüne sahip partilerin ittifak oluşturmasını gerçekçi bulmadığını belirterek, vatandaşın birlik ve beraberlik içinde olmayan bu ittifakı gözden kaçırmayacağını söyledi.

YERELDE İTTİFAK YANSIMASI

AK Parti'nin Bursa'da bazı ilçelerde MHP'den aday gösterme düşüncesinin olması takdirinde talimatlar doğrultusunda çalışmaları yürüteceklerini söyleyen Başkan Salman, "Bu konu genel başkanlar düzeyinde planlanıyor. İttifakın ilk çıkışı büyükşehirler için yansıtılmıştı. Mutlaka ilçe bazında da değerlendirmeler yapılıyordur" dedi. Seçim kampanyalarının ilçe başkan adaylarının belli olmasıyla 19 Şubat itibariyle başlayacağının sinyalini de veren Başkan Salman, seçim kampanyalarında çevre duyarlılığına dikkat edileceğinin de altını çizdi. Tüm AK kadrolarıyla sahada çalışmalarda olacaklarını söyleyen Başkan Salman, "Kampanyalarımız genel seçimlerde ilk defa 2 bölgedeydi. Yerel seçimlerde 17 ilçede, büyükşehirde adayımız olacak. Her ilçede de meclis üyeleri listemiz de ayrıca olacak. Çok daha geniş kadroyla sahada olacağız" dedi.
Aday adaylık sürecinde bazı ilçe başkanlarının istifa etmesinin ardından ilçelerdeki çalışmaları anlatan Başkan Salman, "Genel merkezimiz ilçe ve il başkanlarının istifa edip aday adayı olmalarını istemedi. Mümkün olduğu kadar teşkilatların kendi görevlerini yapmasını istedi. Buradaki temel hedef mümkün olduğunca bu tarz yapı içerisinde istifa etmelerinden ziyade kamuoyu araştırmalarıyla incelemeler, anket çalışmalarıyla gerçekten şansı olan ve o bölgede aday olma potansiyeli olan arkadaşların istifa edebilmelerini arzu ediyordu. Biz de belediye başkanlığı adaylığına niyetleri olan arkadaşların taleplerini almıştık. Bizce de uygun olanları genel merkezimize ilettik. Yerlerine de en az istifa edenler kadar nitelikli arkadaşlarımız gelerek görevlerine başladı" dedi. Adaylar ve çalışmalar için hazırlanan raporların Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletildiğini ifade eden Başkan Salman, kısa bir süre sonra isimlerin belirleneceğini ifade etti.

PROJELER YARIM KALMAYACAK

Seçim bildirgesinde Bursa ile ilgili vizyon projelerin olacağını söyleyen Başkan Salman, hazırlıkların tamamlandığını ve basınla paylaşılacağını belirtti. Bursa'nın tarihi dokusuna zarar verilmeden projelerin gerçekleştirileceğinin altını çizen Salman, "Bursa'ya yakışacak ve geçmişten gelen tarihsel dokusu ve kokusunu kaybetmeden ekonomik anlamda gelişimini sağlayacak projele-rimiz var.
Bursa hem kendi iç dinamikleriyle hem insan kaynakları ekonomik kaynaklarıyla merkezi hükümetin destekleriyle, yerel kaynakların harekete geçirilmesiyle önümüzdeki süreçte güzel bir hale gelecek. İnşallah bunu yapabilecek vizyonumuz, ufkumuz var" dedi. Merkezi bütçeden Bursa'nın hiçbir projesinin aksatılmayacağını söyleyen Başkan Salman, tasarruf politikası kapsamında planlanmış projelerin yarıda bırakılmayacağını belirtti.

SALMAN GÖZÜNDEN

Türkiye gündemine dair değerlendirme-lerde de bulunan Başkan Salman, Suriye ope-rasyonları ile ilgili,"Türkiye insani anlamda orada önemli bir görev üstlendi. Etrafımızda terör devleti kurulmasına ve ateş çemberine alınmasına fırsat veremezdik " dedi. Ekonomik kriz söylemlerine rağmen Cumhuriyet tarihinin en önemli ihracat rakamlarına ulaşıldığını söyleyen Salman,"2019'un güzel geçeceğini belirtti. Asgari ücret görüşmelerinde iş-veren ve işçinin arasındaki dengenin korunması gerektiğini söyleyen Salman,"AK Parti iktidarında asgari ücretin reel anlamda nereden nereye geldiği ortada. Bu süreç en doğru en fayda sağlayan şekilde sonlansın" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.