Hava Durumu

AK Parti adaylarının hala neden açıklanmadığı ortaya çıktı

AK Parti’nin “Seçim ayarlı operasyon” olarak nitelendirdiği yolsuzluk ve rüşvet operasyonu, partilerin 30 Mart seçim kampanyalarını da etkiledi.

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2014 13:26
Haber Güncellenme Tarihi: 11.01.2014 13:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
AK Parti adaylarının hala neden açıklanmadığı ortaya çıktı

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen, dört eski bakanın isminin karıştığı yolsuzluk ve rüşvet operasyonu, AK Parti’nin, seçim stratejisini değiştirmesine yol açtı. Bu çerçevede, özellikle hakkında dava açılmış veya adı yolsuzluk iddialarına karışmış adaylar listeler açıklanmadan önce kontrole alındı. AK Parti, CHP ve MHP koalisyonuna karşı da yeni seçim kampanyaları hazırladı.
 
SEÇİM KAMPANYALARI

AK Parti’nin “Seçim ayarlı operasyon” olarak nitelendirdiği yolsuzluk ve rüşvet operasyonu, partilerin 30 Mart seçim kampanyalarını da etkiledi. AK Parti, son dönemde yaşanan gelişmeler üzerine stratejisini değiştirme ihtiyacı duydu.
 
AK Parti kurmayları, “seçim danışmanları” ve “reklam kampanyasını üstlenen danışman şirketlerle” seçimde kullanılacak kampanyalar üzerinde çalışıyor. Kampanyalarda, bu kez “yolsuzlukla mücadelenin”, “AK Parti’den rahatsız olan çevrelerin hükümeti yıkma girişimlerinin” ağırlıklı olarak kullanılacağı öğrenildi.
 
ADAYLARA ÇAPRAZ KONTROL

AK Parti, yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının ardından, belediye başkanı, belediye meclis üyeleri için belirlenen adayları yeniden kontrole aldı. Özelikle hakkında yolsuzluk ve usulsüzlük davası açılan, bu konuda hakkında iddia olan adaylar yeniden değerlendirmeye alındı. Bu çerçevede, Ankara kulislerinde YSK’ya teslim edilen listelerde bazı değişiklikler yapılabileceği konuşuluyor. Seçim döneminde, cemaat aleyhinde sözler kullanılmayacak. AK Parti kurmayları cemaate yönelik ağır eleştiriler içeren söylemleri doğru bulmuyor. Bunun yerine, diğer cemaatlerin harekete geçirilmesi öngörüldü. Bu kapsamda, diğer cemaat üyelerinin Gülen Hareketi’nin yanlış içinde olduğunu vurgulayarak AK Parti’ye destek sağlaması esas alındı. AK Parti, yerel seçimlerde olası bir CHP ve MHP koalisyonuna karşı da farklı kampanyaları hayata geçirmeyi planlıyor. Kulislerde dolaşan bilgilere göre, CHP’nin MHP kökenli adayı Mansur Yavaş’ın başkenti kazanma olasılığına karşılık farklı söylemler geliştirilecek. Örneğin, MHP seçmeninin CHP’ye oy vermesinin önüne geçilmesi hedefleniyor. Yine İstanbul konusunda da aynı seçim ittifakının yapılmaması için, CHP ve MHP karşıtlığı ön plana çıkarılacak. Güneydoğu illerinde ise AK Parti, çözüm sürecine dayalı bir kampanya yürütecek.(taraf)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.