Hava Durumu

AK Parti Bursa'da görev dağılımı

AK Parti yürütme kurulunda görev alacak 12 kişilik yönetim kurulu açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2012 12:07
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2012 12:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
AK Parti Bursa'da görev dağılımı
İl teşkilatında oluşturulan 7 komisyonun Bursa'nın geleceğine yön vereceğini belirten AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, kentsel dönüşümün moda bir kelime olarak kullanılmayacağını, planlı şehirleşmenin takipçisi olacaklarını söyledi.

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, Almira Otelde yeni oluşan komisyonlar ve yönetim kurulu üyelerini açıkladı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin de katıldığı basın toplantısında, Yalçın, 50 asil, 50 yedek olmak üzere 100 kişiden oluşan bir yönetim oluşturduklarını söyledi. Komisyonların uzman kadrolardan oluştuğunu kaydeden Yalçın, yeni oluşan komisyonların bursa'nın geleceğine yön vereceğini söyledi. "Komisyonlarımızdan ilki Anayasa Komisyonu'dur. Anayasayı Bursa'nın biraz daha gündemine almasını istiyoruz. Çünkü Anayasa'da ciddi maddeler var. Darbe anayasasından kurtulması gerekiyor. Ancak kritik maddeler var. Bundan sonra kritik başlıkları Türkiye mutlaka tartışmalı. İkinci komisyonumuz sanayi ile ilgili komisyonumuz. Çevre konusunda hassasiyeti olan bir sanayi yapımız olacak. Komisyon, sanayi ve kobilerle ilgili çalışmaları yürütecek. Üçüncü komisyonumuz Ulaştırma, enerji ve bilgi araştırmaları komisyonu. AK Parti'nin geçen seçimlerde açıkladığı 100 projemizi takip edecek. Dördüncü komisyonumuz, işçilerle ilgili çalışmaları takip edecek komisyonumuzdur. Bursa'da işsizliği ele alacak olan komisyonumuz ve iş sahalarının da oluşturulması için çalışacak. Beşinci komisyonumuz, tarım komisyonudur" dedi.


"KENTSEL DÖNÜŞÜM MODA KELİME KALMAYACAK"


Her komisyonun başında bir il başkan yardımcısının görev yapacağını belirten Yalçın, altıncı komisyonun kentsel dönüşüm ve şehircilik komisyonu olduğunu dile getirdi. Bursa'nın kimlikli bir şehir olarak kalmasını arzu ettiklerini ifade eden Yalçın, "Kentsel dönüşüm Bursa'da moda bir kelime olarak kalmamalı. Son yaşanan Van depreminin ardından kentsel dönüşüm büyük önem arz etti. Bu konunun takipçisi olacağız. Dönüşüm, şehirlere özgün olacak. Artık günümüz dünyasında ülkeler değil, şehirler yarışıyor. Bursa'nın da yeri bizim için önemli" ifadelerini kullandı.

Uluslararası turizm ve kentsel rekabet komisyonu da oluşturacaklarını ifade eden Yalçın, "2023 programını ona göre yapmamız gerekiyor. Biz sanayide ve stratejik sektörlerde Bursa'nın öne çıkmasını arzu ediyoruz. Tarihi ve kültürel açıdan koruma kültürünün öne çıkması gerekiyor. Entegre ve toplu taşıma sistemlerinin birbirleriyle uyumlu bir şekilde başarılması gerekiyor. Yenilebilir enerji ve çevresel bilgi sistemimiz harfiyen korunması ve yönetilmesi gerekiyor. Bursa mesleki teknik eğitimde, Türkiye'nin bir numarası olması gerekiyor. Kentin güvenliği konusunda Bursa standartları olan bir kent olacak" diye konuştu.


YENİ YÖNETİM BELİRLENDİ


Yalçın konuşmalarının ardından 12 kişilik yönetim kurulunu da açıkladı. Yönetim kurulunda şu isimler yer aldı:

"Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanı Cemalettin Torun, Teşkilat Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Seçim İşleri Başkanı Tahsin Kara, Tanıtım ve Medya Başkanı Abdullah Duman, Dış İlişkiler Başkanı Ömer Demir, Sosyal İşler Başkanı Mustafa Gürses, Yerel Yönetimler Başkanı Sayim Temel, Ekonomi İşler Başkanı İbrahim Okur, Halkla İlişkiler Başkanı Ali Yılmaz, Mali ve İdari İşler Başkanı Zeki Eker, Ar-Ge Başkanı Öznur Yağcı ve İl Sekreteri İlhami Aydın"

Yalçın, Yaşlılar Koordinasyon Merkezi'nin başkanlığına Halide Serpil Şahin ve Özürlüler Koordinasyon Merkezi Başkanlığına Metin Ayan'ın görevlendirildiğini de sözlerine ekledi.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.