Hava Durumu

AK Parti Çelik'ten AB'ye 'Yunanistan' tepkisi

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin, Yunanistan'ı, sergilediği şiddetten dolayı kınamadıklarını, itidal bile tavsiye etmediklerini belirterek, "Yunan şiddetine destek veriyorlar. Bunlar artık siyasi bencillik örgütü haline geldi." ifadesini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 03.03.2020 20:25
Haber Güncellenme Tarihi: 03.03.2020 20:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
AK Parti Çelik'ten AB'ye 'Yunanistan' tepkisi

AK Parti'li Çelik, Twitter hesabından, AB Komisyonu Başkanı von der Leyen'in göçmenleri engellemeye çalışan Yunanistan'a 700 milyon Euro para başta olmak üzere 100 sınır koruma görevlisi, 7 gemi, 2 helikopter, 1 uçak ve 3 özel araç verileceğini duyurmasına ilişkin açıklamada bulundu. Çelik, AB'nin tüm insani hassasiyetlerden boşanmış bir birliğe dönüştüğünü belirterek, şunları kaydetti:

"Ne siyasi değerler konusunda ne insani değerler konusunda sınavı geçemiyor. Artık tipik bir mahalle dayanışması bu. Çok yazık. 'Avrupa'nın sınırlarını koruduğu için Yunanistan'la dayanışma içindeyiz' diyen kim varsa, Yunan polisinin ve askerinin göçmenlere ateş açıp öldürmesinden sorumludur. Böylesine insanlık karşıtı bir bencillik görülmemiştir. AB yetkililerinin en sevdiği kelime 'itidal'dır. Haklı haksız her yerde bunu kullanırlar. Yunanistan'ı sergilediği şiddetten dolayı kınamıyorlar. İşi geçiştirmek için bile olsa itidal bile tavsiye etmiyorlar. Yunan şiddetine destek veriyorlar. Bunlar artık siyasi bencillik örgütü haline geldi. Göçmenleri Avrupa'ya sokmamak için vahşi Yunan şiddetine destek verenler, Avrupanın siyasi değerlerini de Avrupa'dan sürgün ediyorlar. Yunanistan'ın şiddetine verdiğiniz manevi ve parasal destek size yaramayacak. Avrupa'nın kabusu aşırı sağcıları daha da güçlendireceksiniz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.