Hava Durumu

AK Parti'den Fethullah Gülen'e flaş çağrı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Fethullah Gülen'e çağrıda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 29.12.2013 16:43
Haber Güncellenme Tarihi: 29.12.2013 16:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
AK Parti'den Fethullah Gülen'e flaş çağrı

 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Fethullah Gülen'e çağrıda bulunarak "Bir beddua sözünden dolayı ciddi eleştiri aldı. İnanıyorum ki o da üzüntü duymuştur. Hocam artık Türkiye’ye dönün lütfen" dedi.
AK Parti Karabük İl Danışma Meclisi Toplantısı Vali Nafiz Kayalı Gençlik Merkezinde yapıldı. Toplantıya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Milletvekili Osman Kahveci, AK Parti İl Başkanı Ömer Ayar, Belediye Başkan adayı Mehmet Ceylan ve partililer katıldı.
 
Toplantıda ülke gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Şahin, Fethullah Gülen’e de seslenerek, ‘Mehmet Akif gibi siz de dönün hocam. Bizim hakkımızda ne söylerseniz söyleyin sizi seviyoruz” dedi. Şahin, son operasyonla ilgili şunları söyledi:
 
AMAÇ HALK BANKASINI DEVREDEN ÇIKARMAKTI, BAŞARDILAR
 
Kamuoyuna bu yolsuzluk ve rüşvet soruşturması olarak yansıdı. Bu uluslararası bir projedir ve amaçlarına büyük ölçüde ulaştılar. Amaç Irak petrolleri Türkiye üzerinden dünyaya pazarlanacaktı ve pazarlanıyor. Ancak bu petrol gelirleri hangi bankanın yönlendirmesi ile gerekleştirilecekti. Bu gelirlerin toplanmasında dağıtılmasında hangi banka görev alacaktı. Uzun süredir hükümetimiz Kürt Bölgesel Yönetimi ile bir takım temas halinde idi. Kürt Bölgesine bizim teklifimiz Halk Bankası olması yönünde oldu. Yani petrol gelirleri ile ilgili patron banka Halk Bankası olsun dedik ve Kürt Bölgesi Yönetimi bunu kabul etti. Ambargo uygulanan İran’dan aldığımız doğalgazın ödemeleri de Halk Bankası üzerinden yapılıyordu. Bu zaten batıda ve özellikle Amerika’da tepki çekiyordu. Ambargoyu nasıl delerler diyorlardı. Halk Bankası noktasında Bağdat yönetimi ile de görüşülerek anlaşma yapılması gerekiyordu. Birkaç kez bir araya gelindi anlaşılamadı. Bölgesel Kürt Yönetimi de bu konuda kararlı ve Türkiye’ye verilmiş sözleri var. Tam bu aşamada 17 Aralık yargı operasyonu başladı. Halk Bankası Genel Müdürü gözaltına altına alındı tutuklandı. Halk Bankasının dünyada saygınlığı zedelendi, borsadaki değerleri önemli ölçüde düşürdüler. İki gün önce Bağdat’ta yapılana anlaşmada Halk Bankası olmadı maalesef. ABD’li Federal Bank oldu. 17 Aralık operasyonun amacında Halk Bankası devreden çıkararak bir Amerikan bankasının bu işi yapması üstlenmesiydi. Bu yolsuzlukla ilgili iddialar da bunun garnitürüydü. Dikkatleri Halk bankası üzerinden çekmek ve yolsuzluk iddiası ile gözaltına alınan kişilerle ilgilide hiç ilgisi olmadan 3 dosya birleştirildi. Amaç Halk bankasını devre dışı bırakmaktı. Bu proje Uluslararası bir projeydi ama yerli işbirlikçiler Türkiye’ye müthiş darbe vurdular” dedi.
 
BU KARDEŞLERİMİZİN YARGIDAKİ...
 
Şahin, Ekrem Dumanlı’nın 5 yıl önce yazdığı makalesine de atıfta bulunarak, “2009 seçimlerine giderken bu yolsuzlukları haberleri olacak bunarlı inanmayın derken neden şimdi gazete ve televizyonlarda diğer muhalif partilerin Halk Tv gibi, muhalif gazetelerin yaptıkları haber gibi bunu yapıp Türkiye’de kargaşaya destek veriyorsunuz. Acaba bu kardeşlerimiz bu projede rol mü üstlendiler. Bu kardeşlerimizin yargıdaki bir takım sempatizanları görev mi üstlendiler. Bir savcı, Başsavcı’ya haber vermeden önemli bir soruşturmayı yürütüyor. Yönetmelik değişikliği yaptık ama iptal edildi. Biz bunun doğru olduğuna inanıyoruz gerekirse yasa çıkarırız. Şimdi Kılıçdaroğlu, diyor ki, ‘Savcı hırsıza haber mi verecek’ diyor. Siz Başsavcı’yı nasıl hırsız diye nitelendirebilirisiniz. O savcı adliyenin önünde gazetecilere bildiri dağıttı. Çünkü uluslararası bir proje var ve iyi giden ekonomiyi bozmak istiyorlar. Borsa düştü döviz yükseldi. Amaç, Türk ekonomisine zarar vermek” dedi.
 
YARGITAY'DA CEMAATİN İMAMI OLARAK...

 AK Parti olarak bu ülkede herkesle iyi ilişkiler içinde olmayı önde tutmuş bir siyasi parti olduklarını da kaydeden Mehmet Ali Şahin, “Fethullah hoca cemaati dediğimiz kişiler bizim kardeşlerimiz. Acaba yargı içersinde bu cemaate sempatisi olan bir takım yargıçlar bu projede görev üstlenmiş olabilirler. Buna ihtimal verebilir misiniz? Burada ilk kez açıklıyorum. Bu haberi aldığımda uzun süre düşündüm ve inanmak istemedim. Araştırdım ve doğru olduğuna karar verdim.
 
HOLDİNG PATRONUNUN DAVASI PENSİLVANYA'YA SORULMUŞ
 
Önemli bir holding başında bulunan kişi hakkında bir ceza davası var ve mahkûm olmuş. Dosya Yargıtay’a gelmiş. Yargıtay’da Cemaatin imamı diye nitelendirilen kişi, bu önemli kişinin dosyası ile ilgili nasıl karar verilmesi noktasında dosyanın kısa bir özeti ile Pensilvanya’ya sormuştur. Bir savcı hakim böyle bir şey yapabilir mi diye düşündüm ama hafızam kabul etmedi. Ama araştırdığımda maalesef bunun doğru olduğunu öğrendim. Kamuda görev almış bir takım işgüzarlar var. Hoca efendi de adalet neyi gerektiriyorsa öyle karar verin demiş, Allah razı olsun. Oraya sempati duyan oraya mensubiyet içersinde bulunan bir takım kamu görevlileri belki yaranmak için bu tür yanlışlıklar yapabiliyor. Yargıda böyle bir düşünce ile hareket edilirse yargıda adalet tecilli eder mi. Maalesef Yargıda ve emniyette böyle bir yapı oluştu”
 
LÜTFEN TÜRKİYE’YE DÖNÜN HOCAM
 
Yaklaşık bir ay önce Fethullah Gülen hocaefendi ile telefonla görüştüğünü açıklayan Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
“Hastaydı geçmiş olsun diledim. Kendisini severim. Bir beddua sözünden dolayı ciddi eleştiri aldı. İnsan hata yapabilir. Keşke o bedduayı söylemeseydi. Hata yapmayan günah işlemeyen sadece peygamberlerdir. İnanıyorum ki o da üzüntü duymuştur. Karabük’ten hoca efendiye çağrıda bulunmak istiyorum, Hocam artık Türkiye’ye dönün lütfen. İstiklal Marşımızın şairi 11 yıl Mısır’da kaldı ve sonra Türkiye’ye döndü. Döndüğünde bir demcinde ‘Vatanıma döndüğüm için son derece mutluyum. İyi ki gelmişim. Şu vatanımın havası ciğerlerimdeki mikrobu öldürüyor” demişti. Sevgili hocam sizde dönün lütfen. Vatanın havasını teneffüs edin ve ciğerlerinizdeki mikropları öldürsün bu temiz hava. Türkiye’de sizin isminizi kullanarak fitne yayılıyor. Gelin bu vaziyet edin, sizi seviyoruz. Bizim hakkımızda ne söylerseniz söyleyin, sizi seviyoruz. Vesayetçinin üniformalı olanı ile cübbeli olanla arasında hiç fark yoktur. Vesayetçinin nutuk okuyanıyla, hoca efendinin ‘Kırık Testisi’ni okuyan arasında bir fark yoktur. Ben de okuyorum. Ama bazıları herhalde tersinden okuyor. Türkiye’de başlamış olan bu fitneyi önleme konusunda hepimize ve hoca efendiye görevler düşüyor. İçimden geldiği gibi söylüyorum. Hoca efendi, artık Mehmet Akif gibi siz de dönün. Siz orada kalmaya devam ettiğiniz sürece o kadar çok fitne ortaya çıkaracaklar ki, acaba orada kendisini bırakmıyorlar mı?, Türkiye ile ilgili bir takım amaçları olanlar, onu ve cemaatini kullanarak Türkiye’ye zarar vermek mi istiyorlar diye düşüneceklerdir. Bunun önünü kesin sevgili hocam. Lütfen dönün Türkiye’ye.”
 
“BU OYUNU BOZACAĞIZ”

 
Şahin, konuşmasının sonunda, “Bize kapatma davası açan Abdurrahman Yalçınkaya’nın güvenirliği ne kadarsa, bildiri dağıtan o savcının da güvenirliği de o kadardır. Biz bütün badireleri atlattık. Bize karşı darbe teşebbüsünde bulundu. Yargı kararı var. Biz bütün bunları açtık. Bunu da aşacağız.
 
Biz bu oyunu bozayız. Recep Tayyip Erdoğan bu oyunu da bozacak. Şimdi demek ki biz 30 Mart 2014’te sadece Belediye başkanlarını seçmeyeceğiz. Aynı zamanda bu bürokratik vesayet özlemcilerine de gereken cevabı sandıkta vereceğiz. Amaç Cumhurbaşkanlığı seçiminde Tayyip beyin Cumhurbaşkanı olmasının önünü kesmektir. 2007’de Abdullah Gül’ün adaylığı döneminde neler yapıldığını biliyoruz. Aynı senaryolar şimdi Tayyip beyin Cumhurbaşkanı olmasının önünü kesmek için bu projeyi başlattılar” ifadesinde bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.