Hava Durumu

AK Parti'den muhalefete baro ziyareti

AK Parti grubu barolarla ilgili düzenleme için muhalefet partilerine ziyarette bulundu. Ziyaretlere ilişkin açıklama yapan AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, "Katılımcı anlayışla tüm tarafların görüşü dikkate alınacak" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2020 18:02
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2020 18:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
AK Parti'den muhalefete baro ziyareti

AK Parti, baroların yönetim yapısı ile seçim sistemini değiştirmeyi öngören, bir ilde birden fazla baro kurulmasının önünü açan yeni avukatlık yasasının taslak metnini muhalefet partilerine götürdü.

AK Parti Grup Başkanvekilleri, sırasıyla CHP, HDP ve İYİ Parti ile Meclis'te görüşme yaptı.

İlk ziyareti CHP ile yapan AK Parti heyeti saat 15.00'te HDP'yi, saat 16.00'da da İyi Parti grubunu ziyaret etti.

Ziyaretlere ilişkin AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, bir açıklama yaptı. Özkan özetle şunları söyledi:

"Bütün talepleri almaya gayret ettik. Bugün ziyaretler gerçekleştirdik. Cumhur İttifakı olarak beraber çalıştık. Bugün yaptığımız ziyaretler diğer parti gruplarına yapılmıştır. Diğer siyasi partilerin barolarla ilgili görüş ve düşüncelerini aldık. Genel olarak kendi çalışmamızı ilettik. Onların teklif ve değerlendirmelerini not aldık. Birkaç gün içinde çalışmalarını hazırlayıp bize ulaştıracak. Çalışma 1.5-2 aylık süre zarfında bir noktaya geldi. Pek çok teklif değerlendirildi. Diğer siyasi partilerin görüşlerini yeni aldık. Ziyaretlerimizde yaptığımız çalışmanın katılımcı ve çoğulcu bir anlayışla nihai düzenleme hakkında bir yaklaşımı diğer siyasi parti gruplarına ulaştırmamız mümkün değil. Olgunlaşma aşamasına geldiğinde diğer siyasi parti gruplarına ileteceğiz, nihai görüşlerini alacağız. Ziyaretlerimizde diğer siyasi parti gruplarının kesin itirazlarının olduğu görüşebilecek konular olduğu, destekledikleri konular olduğunu dile getirdiler."

SEÇİMDE NİSPİ USUL SİSTEMİ

AK Parti'nin teklifinde baro başkanları seçiminin nispi usulle yapılmasını sağlayacak düzenlemeye gidiliyor. Teklifte ayrıca, büyük baroların Türkiye Barolar Birliği'ne göndereceği delege sayısını düşürecek, sayısı 5 binin üzerinde olan illerde 2 bin avukatın üye olması şartıyla alternatif baro kurulabilmesinin önünü açan düzenlemeler de yer alıyor.

Teklifin cuma günü Meclis Başkanlığı'na sunulabileceği belirtiliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.