Hava Durumu

AK Parti eski milletvekili Ocaktan: Dini kendi zihinlerinde ürettikleri yobaz düşüncelerle...

Eski AK Parti milletvekili ve Karar gazetesi yazarı Mehmet Ocaktan, "Şu günlerde, İKSV'nin düzenlediği 27. İstanbul Caz Festivali'nde Genç Cazcılar kategorisinde çalmak üzere seçilen piyanist Büşra Kayıkçı'ya başörtülü olmasından dolayı gelen insafsız eleştirileri görünce dehşete kapıldım." düşüncesini dile getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2020 11:30
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2020 11:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
AK Parti eski milletvekili Ocaktan: Dini kendi zihinlerinde ürettikleri yobaz düşüncelerle...

Ocaktan, "Ama artık bunları dert etmiyorum, çünkü biliyorum ki bu ülkede bilim, sanat ve kültür insanlarının başarılarını paylaşmayı bilmeyen, ideolojik bağnazlıkları yüzünden dünyaya gözünü kapayan bir güruh var ve kendilerini hapsettikleri duvarların dışına çıkmaktan korkuyorlar." görüşünü savundu.

Ocaktan, "Nasıl bir ülke Allah aşkına burası... Sanat-edebiyat, bilim ve düşünce üreten insanlardan korkan, dini kendi zihinlerindeki ürettikleri yobaz düşüncelerle tarif eden insanların ülkesi olmaktan kurtulamayacak mıyız?" ifadesini kullandı.

Ocaktan, "Talihsizlik o ki günümüzün dindarları dini, yaşadıkları çağın diliyle okuyamadıkları için giyim-kuşamla kavga etmeyi, insanlığın evrensel dili olan müziği haram-helal çerçevesinde değerlendirmeyi dindarlığın bir gereği olarak görmektedirler. Bunun sonucu olarak da, ne yazık ki bu zihniyet kendisinin bir karikatürü olmaktan kurtulamamaktadır. Aslında insanlığın ortak mirası olan kültür, sanat, edebiyat ve felsefi değerlerine karşı bir bakıma 'millî' ve 'dini' duvarlar ören bu Ortodoks zihniyeti çok da yadırgamamak lazım. Çünkü bu ülkede millilik "şanlı tarih" masallarından, görsel dindarlık da hurafelerden beslenmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.