Hava Durumu

AK Parti İnegöl teşkilatı referandum çalışmalarına başladı

Referandum çalışmalarına İnegöl'ün tarihi mekanlarından İshakpaşa külliyesinde dualarla start veren AK Parti ilçe teşkilatı, dayanışma yemeğinde buluştu.

Haber Giriş Tarihi: 10.03.2017 20:10
Haber Güncellenme Tarihi: 10.03.2017 20:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
AK Parti İnegöl teşkilatı referandum çalışmalarına başladı

Teşkilat yemeğine Rize eski Milletvekili ve Belediye Başkanı Şevki Yılmaz, AK Parti Bursa eski Milletvekili Sedat Kızılcıklı, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel ve yönetim kurulu üyeleri, kadın ve gençlik kolları üyeleri, mahalle başkan ve yöneticileri ile partililer katıldı. AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Adem Demirel, "Terörle mücadele sırasında ülkemizin birliği, dirliği, istiklali için 15 Temmuz alçak darbe girişiminde vatan, bayrak, ülke için hayatını seve seve veren şehitlerimize, kahraman silahlı kuvvetler mensuplarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Çok önemli bir referandumun arifesindeyiz. 38 gün sonra kadirşinas Türk milleti geleceğini ilgilendiren çok önemli bir konuda sandık başına gidecek ve inşallah 17 Nisan sabahında Türkiye çok daha aydınlık bir güne uyanacak. Bu akşam bu salonda daha güçlü bir Türkiye'nin ilk adımını atıyoruz. Yenilik ruhunu 16 yıl önceki gibi taptaze muhafaza ediyoruz" dedi.

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, "Dua ile çalışmaya başladık ve fabrika, dernek, köy ve mahalle ziyaretleri ile derdimizi, heyecanımızı neden evet dediğimizi anlatmaya çalışıyoruz. Çok kritik bir sürece denk gelindi. Yaklaşık 90 küsur yıllık Cumhuriyet tarihindeki önemli dönüm noktalarından bir tanesine gelindi. İşi daha ehemmiyetle yapmak için takım tutmak gibi bu davayı gütmediğimizi bildirerek işin sürecini bilmek ve hikâyesini anlatmamız gerekiyor. Bu partinin gerek önceki gerekse şimdiki dönemlerde görev alanlarının çok büyük sorumlulukları var. El birliği ile hem İnegöl, hem de Türkiye'de Cenab-ı Hakk bizlere zafer nasip eylesin" şeklinde konuştu.

Programda emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasına başlayan eski Rize Milletvekili Şevki Yılmaz'da, "Bu vatan sadece bizim değildir, bu vatan hepimizin. Onun için Allah bizi dinsiz ve vatansız bırakmasın. Hele bu vatan Türkiye olunca düşmanları çok olur. Biz Almanya'nın seçimine karışmadık, Amerika'daki seçime müdahale etmedik, ama Avrupalılar her seçimde Türkiye'nin seçimlerine karışıyorlar. Siz kimsiniz? Türkiye'de evet mi hayır mı verilecek; bu Vatikan'ın görevi mi? İsrail'in vazifesi mi? Türkiye'ye bu millet karışır. Başkası karışamaz. Kararı Avrupalı vermeyecek. 16 Nisan'da söz milletimindir. Neden Türkiye'ye karışıyorlar? Rize'de Belediye Başkanı iken 1994 senesinde Güneysu ilçemizde sel afatı oldu. Gittiğimde bir şey dikkatimi çekti. Yeni yapılan bütün köprüler yıkıldı, 10 yıllık köprüler ilk selde yıkıldı ama taş köprüler yıkılmadı. İçinde beton yok demir yok Rizeli ustaya sorduk, bu köprüler 1000 yıldır neden yıkılmaz? Köprünün üstüne çıkarttı, ayağını küçük bir taşın üstüne bastı; 'Bak hocam, bu köprüyü bin yıldır yıktırmayan sır ayağımın altındaki kilit taşıdır. Bu kilit taşını sökelim ilk yağmurda bu köprü yıkılır' deyince bütün dünya neden Türkiye ile uğraşır sorusunun cevabını buldum. Çünkü Türkiye, bin yıldır barış köprüsüydü. Ne Afrika'da zulüm, açlık vardı, ne de başka yerlerde. Anadolu barış köprüsünün kilit taşıdır. Bursa'nın kapısın açan İnegöl, barış köprüsünün kilit taşıdır" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.