Hava Durumu

AK Parti, İstanbul adayını açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, merakla beklenen İstanbul adaylarını duyurdu. AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım oldu. Beşiktaş, Maltepe ve Silivri'de Cumhur İttifakı'nın ortak adayı gösterildi. İşte tanıtım toplantısında tüm yaşananlar...

Haber Giriş Tarihi: 29.12.2018 15:16
Haber Güncellenme Tarihi: 29.12.2018 15:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
AK Parti, İstanbul adayını açıkladı!

İŞTE O İSİMLER

Adalar: Özlem Öztekin Vural

Arnavutköy: Ahmet Haşimi Baltacı

Ataşehir: İsmail Erdem

Avcılar: İbrahim Ulusoy

Bağcılar: Lokman Çağrıcı

Bahçelievler: Hakan Bahadır

Bakırköy: Mehmet Umur

Başakşehir: Yasin Kartoğlu

Bayrampaşa: Atilla Aydıner

Beykoz: Murat Aydın

*Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tabi burada bir açıklama yapmam lazım. Zeytinburnu'nda üç dönem belediye başkanlığı yapmış olan Murat kardeşimizi biz Beykoz'a kaydırdık. Ve şimdi şöyle bir anlayış yayılıyor. "Ya bizim içimizde yok muydu?" Ne demek bizim içimizde? Bizim dışımızda var mı ya? Bizim görevimiz emaneti ehline vermektir. Başarılı üç dönem Zeytinburnu'nda şimdi de Beykoz'a verdik. Beykoz'da da biz Murat beye çok çok güveniyoruz.

Beylikdüzü: Mustafa Necati Işık

Beyoğlu: Haydar Ali Yıldız

Büyükçekmece: Mevlüt Uysal

*İşte buyrun, Başakşehir, ardından büyükşehir, şimdi de Büyükçekmece.

Çatalca: Mesut Üner

Çekmeköy: Ahmet Poyraz

Esenler: Mehmet Tevfik Göksü

Esenyurt: Azmi Ekinci

*Azmi bey eski bir milletvekilimiz, Esenyurt'a gönderiyoruz. İnşallah Azmi bey ile beraber azmin kararlılığın gayreti inşallah yapacağız. Hayırlı olsun.

Eyüpsultan: Deniz Köken

Fatih: Ergün Turan

Gaziosmanpaşa: Hasan Tahsin Usta

Güngören: Bünyamin Demir

Kadıköy: Özgül Özkan Yavuz

Kağıthane: Mevlüt Öztekin

Kartal: Ebubekir Taşyürek

Küçükçekmece: Temel Karadeniz

Pendik: Ahmet Cin

Sancaktepe: Şeyma Döğücü

Sarıyer: Salih Bayraktar

Sultanbeyli: Hüseyin Keskin

Sultangazi: Abdurrahman Dursun

Şile: İlhan Ocaklı

Tuzla: Şadi Yazıcı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bir bayan adayımız daha var.

Şişli: Nihal Yıldırım

Ümraniye: İsmet Yıldırım

Üsküdar: Hilmi Türkmen

Zeytinburnu: Ömer Arısoy

"Cumhur İttifak'ı olarak Türkiye'nin dört bir yanında çalışmalarımız var. İstanbul'un 3 ilçesinde biz aday göstermiyoruz." diyen Erdoğan Cumhur İttifak'ın adaylarını da açıkladı:

Beşiktaş'ta Serkan Toperi

Maltepe'de Ahmet Baykan

Silivri'de Volkan Yılmaz

Partimizde bir çok görevlerde bulunan sayın Binali Yıldırım, belediye başkanlığımdan bu yana benimle yol arkadaşı, dava arkadaşım. Şimdi de İstanbul. Napolyon'un ifadesiyle dünya bir ülke İstanbul da oranın başkenti olurdu dediği İstanbul. Böyle bir şehre belediye başkanı seçeceğiz. Herhangi bir ilçeden birisini buraya kaydırmıyoruz. Çok önemsediğimiz için bakanlıklar yapmış, en son görev meclis başkanımız. Şimdi belediye başkan adayı yapıyoruz. İstiyoruz ki İstanbul çok daha ilerilere ve bu asrın en nadide, en güzide çekim alanını oluştursun.

MHP'YE TEŞEKKÜR

Şunu da söylemem lazım Cumhur İttifakı'nda sayın Bahçeli ile birbirimizle olan dayanışmamız gayet başarılı bir şekilde yürüdü. İnanıyorum ki başarılı bir şekilde yürüyecektir. Bu seçimler çok çok anlamlı. Karşımızda Bahçeli'nin ifadesiyle bir 'zıllet ittifakı' var. Buna karşı Cumhur İttifakı'nın zaferi çok çok farklı olacaktır diyorum. Gerek şahsım, gerek partim, gerek milletim adına teşekkür ediyorum."

TANITIM TOPLANTISINDAN AYRINTILAR

AK Parti İstanbul Büyükşehir ve ilçe adaylarının tanıtıldığı toplantısında ilk konuşmayı AK Parti İstanbul İl Başkanı Şenocak yaptı. Şenocak'ın ardından kürsüye İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Mevlüt Uysal geldi. Mevlüt Uysal'ın konuşmasının ardından ise Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasını yaptı. Şu an Erdoğan, İstanbul ilçe belediye başkan adaylarını açıklıyor.


İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"Aziz milletim, sevgili İstanbullular, değerli dava ve yol arkadaşlarım sizleri en kalbi duygularımla, muhabbetle selamlıyorum. Tarih boyunca hep insanlığın göz bebeği olmuş, peygamber efendimizin övgüsüyle şereflenmiş tek bir taşına tüm servetlerin feda edildiği bu kutlu şehrin bahtiyar insanlarını selamlıyorum. Bir ayağını Avrupa'ya diğerini Asya'ya bastığı eşsiz coğrafyasında Türkiye'nin de dünyanın da her güzelliğini içinde barındıran, kendisini sevmenin bir ömre bedel olduğu bu şehrin tüm insanlarını selamlıyorum.

Bakınız bu ülkenin en güzel renklerinden biri olan merhum Cem Karaca bir şarkısında ne diyor? "Dur, bırak kaynasın kahvenin suyu. Bana İstanbul'u anlat nasıldır? Bana Boğazı anlat nasıl? Haziran titreyişleri kaçak yağmurlar ardı, yıkanmış kurunur muydu yine o Yeditepe? Ana şefkati gibi sıcak güneşte dur; bırak kalsın açma televizyonu. Bana İstanbul'u anlat nasıldır? Şehirlerin şehirlerini anlat nasıldır? Beyoğlu sırtlarından yasak gözlerimle bakıp, köprüler, Sarayburnu, minareler ve Haliç'e deyiverdin mi bir selamı gizlice? Kokun İstanbul gibidir, gözlerin İstanbul gecesi. Şimdi gel sarıl, sarıl bana kınalım. Gökkubbenin altında beraber çok şükür diyerek yeniden başlamanın hayali. Hasretinin çölünde sanki bir pınar gibi. İnsanlar gülüyordu de
Trende, vapurda, otobüste. Yalanda olsa hoşuma gidiyor, söyle. Hep kahır"



Biz İstanbul'u hep kahırla devraldık. Biz bugünlere getirdik. AK Parti olarak hem büyükşehirde, hem de ilçelerde tüm benliğini İstanbul'a adamış adaylarla yola çıkacağız. İstanbul güzel olduğu kadar nazlı bir şehirdir. Öyle bir nazlı ki asla ihmale gelmez. Hizmette ihmale gelmez. Caddeleri çukurdan geçilmez, Haliç'i kokudan yanına varılmaz hale gelir. İnsanı ihmale gelmez. Böyle bir şehirde ne aç açıkta, ne umutsuz yaşamaya tahammül edemez. Bunun için biz İstanbul'a hep layık olduğu şekilde muamele etmenin çabası içinde olduk. 1994'te İstanbul'un yönetimini devraldığımızda karşımızda öyle örselenmiş bir şehir vardı ki, kelimelerin tam anlamıyla yüreğimiz cız etti.

"EN BÜYÜK SİYASİ TEHDİT CHP ZİHNİYETİDİR"

İstanbul için en büyük doğal tehdit deprem ise en büyük siyasi tehdit de CHP zihniyetidir. CHP zihniyeti ne zaman bu şehrin başına musallat olmuşsa İstanbul acı çekmiştir. İdeolojik olarak bu partiye oy verenler dışında hiçbir vatandaşımız CHP'nin İstanbul'a hizmet sunacağına inanmadığı için 24 senedir o zihniyeti büyükşehire yaklaştırmadı.

"HER SEÇİM DÖNEMİNDE KILIKTAN KILIĞA GİRİYORLAR"

Sadece konuşuyor, sadece millete hakaret ediyorlar. Ne İstanbul umurlarında, ne Türkiye umurlarında. Varsa yoksa kendi partilerindeki iktidar mücadelesi, adaycılık mücadelesi, hizipçilik mücadelesi. CHP neredeyse sadece bunlardan ibaret bir partidir. Kendileri de her seçimşapkadan başka bir tavşan çıkartmanın peşine düşüyorlar. Bir gün çarşaflı kadınlara rozet takıyor, bir gün bölücü örgütün güdümüyle el takıyorlar, ertesi gün tam tersi görüşleri savunan başka partiye göz kırpıyorlar. Her seçim döneminde kılıktan kılığa giriyorlar. Transferden transformasyona her türlü siyasi oyun bunlarda mubahtır. Milletimiz bunları ciğerine kadar tanıyor.

"MİLLETİMİZ ONU TANIR"

"Karga adını değiştirse de sesinden tanınır" CHP adını da değiştirse, kılığını da değiştirse milletimiz onu sesinden tanır. Nasıl mı tanır? Tek parti devrindeki zulmünden tanır, darbelere verdiği destekten tanır. Sokak teröristlerine sahip çıkmaktan tanır. İnancına tarihine olan husumetinden tanır. Millete hakaret eden yöneticilerinden, milletvekillerinden tanır. Lafa gelince demokrat, özüne gelince simsiyah faşist duruşundan tanır. Milletimiz bunları 26 milyon 330 bin kişinin oyuyla seçilmiş cumhurbaşkanını, asmakla, darbeyle tehdit eden o bed sesinden tanır. Bakın sahip çıkıyor. Niye? Al birini vur öbürüne. CHP hangi boyaya boyanırsa boyansın. Milletimiz onu tanır.

"KALPTEN İNANMAYAN TEK BİR KİŞİ VARSA..."

Unutmayın kimse AK Parti'ye oy vermek zorunda değil. Önce ahlakımızla, duruşumuzla, mütevaziliğimizle, değerlerimizle milletimizin gönlüne girecek, ardından yapacağımız hizmetlerle onların oyunu alacağız. Bir şeye çok dikkat edeceğiz. Tevazu, samimiyet ve gayret. Biz 31 Mart'ta kampanyamızı gönül belediyeciliği üzerine bina ettik. Bunun başka bir yolu yoktur. Şayet bu salonda milletimizin gönlüne girerek oyunu alamayacağına kalpten inanmayan tek bir kişi varsa, bilsin ki yanlış yerdedir.

"SALI GÜNÜ ANKARA, CUMARTESİ İZMİR.."

Salı günü Ankara'da aynı toplantıyı yapacağız, haftaya cumartesi İzmir'de aynı toplantıyı yapacağız. Şimdi burada ekonomiyle ilgili kısa bir girizgah yapacak, diğer hizmetlerimizle ilgili konuyu Salı günü Ankara toplantımıza bırakacağım.

Öncelikle yeni yılın milletimiz ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum. 16 Nisan halk oylamasıyla ve 24 Haziran seçimleri ülkemiz için önemli bir milat olmuştur. 9 Temmuz'da yeminimizi yaparak kabinemizi açıkladık. 3 Ağustos'ta cumhurbaşkanlığı hükümet sistemimizin ilk 100 günlük icraat programını ilan ettik. Yüzde 97 gerçekleşme performansını milletimizle paylaştık. İkinci 100 güne dair programımızı da ortaya koyduk.

Yaptığımız çalışmalarda bazı değişiklikleri yaptık. Bundan sonraki süreçte de bu makamlarda değişikliğe uğrayan kardeşlerim biliyorlar ki AK Parti alışılmış bir siyasi parti değildir. Bu bir davadır. İstanbul belediyelerde başkan adaylarımızla buluşmaya hazır mısın?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal:

"Önümüzde yaklaşık bir üç ay sonra seçim var. Diyoruz ki büyükşehiriyle, ilçe belediyeleriyle teşkilatıyla inşallah İstanbul AK Parti'nin yeniden en kuvvetli kalesi olacak inşallah. Biraz sonra Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarımız açıklanacak. İnanıyorum ki, aday olan arkadaşlarımızdan daha fazla aday olmayan arkadaşlarımız çalışacak ki bu dava yeniden ayağa kalkıp dirilecek inşallah.

Her zaman söyleriz 'nerede görev verilirse hepsini yaparız' hele ki bu görev İstanbul'daysa... İstanbul'a hizmet etmek kutsal bir görevdir. İnşallah biraz sonra adaylar açıklandığı zaman aday olarak görev verilenlerle, aynı zamanda sadece üye olan arkadaşlarımızla kapı kapı dolaşıp inşallah İstanbul'da dünyanın hiç kimsenin tahmin etmediği güzel bir netice alacağız inşallah. Bu toplantımız önce İstanbulumuz, partimiz ve ülkemiz adına; daha öncesi dünya adına hayırlı olsun diyorum.

AK Parti'nin geçtiğimiz 16 yılda ekonomide gerçekleştirdiği yapısal dönüşüm sayesinde bu saldırıyı kısa sürede bertaraf ettik. Geçtiğimiz günlerde asgari ücret açıklandı. Bekar ve çocuksuz bir işçi için 2020 lira olarak belirlendi. Geçtiğimiz yıl bayramlarda emeklilerimize 1000'er lira ikramiye uygulamasına başlamıştık. Özel sektörümüzün de kendi çalışanları için aynı yolu izleyeceğinden şüphemiz yoktur. 2019 bütçesinde de reel sektör teşvikleri için yaklaşık 33 milyar lira kaynak ayırdık. Önümüze ne engel çıkarılırsa çıkarılsın milletimize hizmetten asla vazgeçmedik.

İnşallah 31 Mart'ta milletimizden alacağımız güçlü destekle hizmet siyasetimizi daha da ileriye taşıyacağız. Her seçimde olduğu gibi 31 Mart'ta da İstanbul'un tercihleri büyük ölçüde belirleyici olacaktır.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak:

"Gönül belediyeciliğinde İstanbul adaylarımızı açıklıyoruz. Ben daha baştan aday olsun olmasın görev ve sorumluluk üstlenmeye talip olmuş tüm kardeşlerimi tebrik ediyorum. 31 Mart'ta kardeş kavgası isteyenler değil kardeşlik ve huzur diyenler kazanacaktır. Gönül belediyeciliği için gönüller fethine çıkacağız."

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve 39 ilçe belediye başkan adayını açıklıyor. Sinan Erdem Spor Salonu'ndaki tanıtım toplantısı öncesi İstanbul'un farklı ilçelerinden gelen partililer salonu doldurdu. Spor salonu çevresinde ve içinde geniş güvenlik önlemlerinin alındığı görüldü. Salona girmek isteyenler tek tek güvenlik noktalarından içeri alındı.


ERDOĞAN VE YILDIRIM FOTOĞRAFI

Salonda kurulan platformun bir tarafında Erdoğan, diğer tarafında ise TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın fotoğrafı yer aldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.