Hava Durumu

AK Parti kongreleri stadyumlara taşıyacak

Koronavirüs salgını nedeniyle kongrelerini erteleyen AK Parti normalleşme süreciyle birlikte kongre takvimini başlatma kararı aldı. Ancak ilçe kongreleriyle başlayacak takvim sıkı kurallarla işletilecek. CNN TÜRK'ün edindiği bilgilere göre kongreler, ilk kez salonlarda değil stadyumlarda yapılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da onayladığı stadyum kongrelerinde sosyal mesafeye uygun düzen alınacak, katılım sınırlı tutulacak. Aykut Türel'in özel haberi.

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2020 11:03
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2020 11:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
AK Parti kongreleri stadyumlara taşıyacak

Kongreler salonlarda değil açık havada yapılacak. AK Parti, koronavirüs nedeniyle stadyum kongrelerine hazırlanıyor.

Koronavirüs salgını nedeniyle kongrelerini erteleyen AK Parti, süreci yeniden başlatma kararı aldı. CNN TÜRK'ün edindiği bilgilere göre teşkilat başkanlığı, temmuz ayında başlaması planlanan sosyal mesafeli kongre çalışmasını Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sundu. Cumhurbaşkanı, stadyumlarda yapılacak sosyal mesafeli kongre formülüne onay verdi. Ve partide ilçe kongrelerinin stadyumlarda yapılması için hazırlık başladı.

AK Parti'de kongreler için stadyumların tercih edilmesinin nedeni, sosyal mesafeye uygunluk, kişiler arası daha az temasa imkan sağlanması. Ayrıca kalabalığın kapalı salon yerine açık havada bir araya gelecek olması önemli etken oldu.

Stadyum kongrelerinde, divan ve delegeler için saha ortasında kongre düzeni oluşturulacak. Sandalyeler, masalar ve kabinler arasında sosyal mesafe kuralı uygulanacak.Kongrelerden önce stadyumlardaki her nokta dezenfekte edilecek. Delegeler kongreye maske ile katılacak. Katılım sayısı sınırlı tutulacak. Stadyumlara sadece delegeler, güvenlik görevlileri, sağlık personeli ve gazeteciler alınacak. Toplam sayının da ortama 500 kişi ile sınırlı tutulması planlanıyor. Stadyumların kongre süslemesi de sade tutulacak, ilçeyi anlatan görsel unsurlara yer verilecek.

Stadyumu olmayan yerlerde kongreler, aynı kurallarla en uygun geniş açık alanlarda yapılacak. İlçe kongrelerinin temmuz ayından itibaren yeniden başlaması bekleniyor. Yasal gereklilik nedeniyle kongre tarihleri haziran ayı içerisinde duyurulacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.