Hava Durumu

AK Parti kulisleri bugün bu haberle çalkalandı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Mart ayında yapılacak yerel seçim çerçevesinde kabinede yapacağı değişikliğin tarihi ana hatlarıyla netleşti. Revizyon, Meclis'teki bütçe takvimine paralel olarak bu ayın ikinci yarısında yapılacak. Yani Türkiye, 2014 yılına yenilenmiş bir hükümet ile girecek.

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2013 19:43
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2013 19:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
AK Parti kulisleri bugün bu haberle çalkalandı

2014 yılı içinde iki önemli seçim yapılacak. Biri Mart ayındaki yerel seçim. Diğeri Ağustos’taki cumhurbaşkanlığı seçimi.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde ilk kez, bir cumhurbaşkanı halk tarafından seçilecek. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı adaylığı konusu, bu çerçevede çok önemli. Cumhuriyet tarihinin başından beri cumhurbaşkanı, Meclis tarafından seçiliyordu. 2015 yılında ise genel seçim yapılacak. Ak Parti’nin tüzüğü gereği 70’in üzerinde milletvekili, üç dönem şartı nedeniyle bu seçimde aday olamayacak. Siyasetin bu tablosu; Mart ayındaki yerel seçime, yerel seçim olmasının ötesinde anlam kazanacak olan sonuçları itibariyle Türkiye’nin siyasi tablosuyla ilgili kendine has bir özgül ağırlık yükledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı adayı, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ise Hatay Belediye Başkanı adayı olarak ilan edildi. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın da, AK Parti'nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağı bugün itibariyle netleşti.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), yerel seçimlerde aday olacak bakanların görevlerinden istifa etmesine gerek olmadığı yönünde oy birliğiyle karar verdiğini duyurmuştu. Ancak hükümetin, YSK'nın bu kararına rağmen kabinede Aralık ayında içinde önemli bir revizyon yapacağı, en azından aday bakanları hükümet dışında bırakacağı ortaya çıktı.

2014 bütçesinin Meclis Genel Kurulu'ndaki görüşmeleri, 10 Aralık Salı günü başlayacak. Bütçeyi, Meclis'e Erdoğan sunacak. Bütçe görüşmeleri, 11 günde tamamlanacak. Kulislere yansıyan bilgiye göre; kabine revizyonu da, bütçenin Meclis'e sunulmasından sonra gündeme gelecek. Aday olan üç bakan, kabine dışında kalacak. Ancak Erdoğan'ın kabine değişikliğini daha kapsamlı yapabileceği de konuşuluyor. Erdoğan, bütçe takvimine paralel olarak kabine değişikliği listesini Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayına sunacak. 61. Hükümet, 6 temmuz 2011'de kurulmuştu. Bakanlar Kurulu'nda, Ocak ayında değişiklik yapılmış ve bakanlar İdris Naim Şahin, Ertuğrul Günay, Ömer Dinçer ve Recep Akdağ kabine dışında kalmıştı.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.