Hava Durumu

AK Parti'li vekil istifasını basın toplantısında açıkladı

AK Parti İzmir milletvekili Erdal Kalkan TBMM'de düzenlediği basın toplantısında partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 30.12.2013 15:42
Haber Güncellenme Tarihi: 30.12.2013 15:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
AK Parti'li vekil istifasını basın toplantısında açıkladı

AK Parti’den istifa eden İzmir Milletvekili Erdal Kalkan, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın partiyi kendi çiftliği gibi gördüğünü savundu.

Kalkan, hükümetin büyük rüşvet operasyonuna yönelik tavrına tepkisi nedeniyle ihracı istenince Twitter’dan duyurduğu istifasını bugün resmileştirdi. Kalkan, düzenlediği basın toplantısında şöyle konuştu:

ÖRTBAS EDİLMEK İSTENİYOR

“Gezi olayları sırasında hükümetin ve parti yönetiminin sergilediği ölçüsüz ve acımasız tutumu ve giderek otoriterleşen uygulamaları karşısında randevu taleplerime olumlu yanıt alamayınca kendime olan saygım gereği düşünce ve eleştirilerimi sosyal paylaşım sitelerinde açıkladım. Son olarak 17 Aralık operasyonunda yolsuzluk, ihaleye fesat karıştırmak ve rüşvet gibi iddiaların yargı erkinin önünü kesmek, hukuku açıkça katletmek suretiyle örtbas edilmek istendiğine ilişkin güçlü bir izlenim edindim. Buna milletvekili olmamın ötesinde bir hukukçu olarak karşı çıktım. Sonuç değişmediği gibi daha da vahim hal aldı.

GÖRÜLMEMİŞ HUKUK SKANDALI

Sayın Erdoğan, devlet imkanlarıyla açılış adı altında yaptığı siyasi toplantılarda şimdiye kadar görülmemiş biçimde hukuku, hukuk kurumlarını açıktan hedef alıyor. Bu sadece Türkiye tarihinde değil, medeni dünyada görülmemiş bir hukuk skandalıdır. Uyarılarım dikkate alınmadığı gibi parti ve hukuk devleti ilkesini korumaya çalışan görüşlerim nedeniyle ihracım istendi. Bir yolsuzluk ve hukuksuzluk nedeniyle değil yolsuzluklara ve hukukun katledilerek yolsuzluğun örtbas edilmesine karşı çıktığım için. Bu da benim onurumdur, gerisi teferruattır.”

Kalkan, kendisiyle birlikte istifa eden eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve Ankara Miletvekili Haluk Özdalga için Erdoğan’ın kullandığı ifadeler için de, “Başbakana yakışmayan üslup. Partiyi herhalde kendi çiftliği gibi görüyor. Bir milletvekilinin nasıl ihraç edileceği tüzükte yazıyor” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.