Hava Durumu

AK Parti'nin masasındaki son anket

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, partisinin ve CHP'nin anketini açıkladı

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2013 11:53
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2013 11:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
AK Parti'nin masasındaki son anket

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Türkiye'de her gün anketler yapıldığını, şu anda yapılan anketlerde AK Parti 'nin oyunun yüzde 50'nin üzerinde olduğunu belirtti.

''CHP 'nin oyu yüzde 25'lerde, diğerleri daha da kötü durumda'' diyen Bozdağ, ''Fotoğraf ortada, yarın yine seçim olsa Türkiye'nin neresinde kaç belediyeyi kimin alacağını aşağı yukarı hepimiz biliyoruz. Onun için ben sokaklara ümit bağlayanlara şunu söylüyorum; siz vatandaşın gönlüne giden yolu arayın. AK Parti'nin yaptığını yapın, milletle bütünleşin. Biz milletle beraberiz, bundan sonra da milletle beraber yürüyeceğiz. Milletten asla ayrı düşmedik, bundan sonra da asla düşmeyeceğiz'' şeklinde konuştu.

TÜRKİYE YARI BAŞKANLIK SİSTEMİNE GEÇECEK

Türkiye’nin 2014 yılında cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası fiilen yarı başkanlık sitemine geçmiş olacağını belirten Bozdağ, "2014 cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra Türkiye fiilen yarı başkanlık sistemine geçmiş olacaktır. İşin bu boyutuna baktığınızda, herkes bulunduğu yerden ideolojik gözlükle bakıyor. Halbuki yarı başkanlık siteminin ne olduğunu herkes iyi biliyor. Anayasacılar iyi biliyor, siyasetçiler iyi biliyor, bu konuda kafa yoranlar gayet iyi biliyor. Türkiye’deki cumhurbaşkanı görev ve yetkileri ile öte yandan halk tarafından seçilecek olmasını yan yana getirdiğimizde, onun resmen olmasa bile fiili bir yarı başkanlık sistemine geçiş olduğunu çok açık bir şekilde görüyoruz. Ama maalesef bazıları önyargılarından, bazıları da işlerine öyle geldiğinden bu gerçeği itiraf etmekten kaçınıyor. Biz söyledik, yine söylüyoruz. Türkiye, eğer anayasamızda bir değişiklik yapmaz da sistem değişikliğine gitmezsek veya bir takım başkaca revizyonlar yapmazsak, 2014’de resmen olmasa bile fiilen yarı başkanlık sitemine geçecektir. Ben o yüzden yarı başkanlık sitemi fiilen oluşacağı için Cemil Bey’in dediği sorunlar boyutu bazen yüksekte olabilir, bazen yaşanmayabilir. Tabi sistem değişikliği fiilen olduğu için" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.