Hava Durumu

AK Partili başkana hapis cezası

Elazığ Belediye Başkanı AK Partili Süleyman Selmanoğlu, ’Görevi zincirleme kötüye kullandığı’ gerekçesiyle yargılandığı davada 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Aynı davada yargılanan 44 kişiye de çeşitli cezalar verildi.

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2013 17:01
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2013 17:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
AK Partili başkana hapis cezası

Elazığ Belediyesi’nde 2005 ve 2010 yıllara arasında yapılan ihalelere fesat karıştırma, görevi kötüye kullanma, zincirleme görevi kötüye kullanma ve evrakta sahtecilik iddialarıyla haklarında 5- 12 yıl hapis cezası istemiyle dava açılan 46 sanığın 8’inci duruşması bugün Elazığ 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Duruşmaya tutuksuz yargılanan sanıklardan 10’u katıldı. Duruşmayı gözlemci olarak CHP İstanbul Milletvekili Müslüm Sarı, CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün de izledi.

BAŞKAN YARDIMCILARI VE MÜDÜRLER DE VAR

Geçen duruşmada mütalaasını veren Cumhuriyet Savcısı, Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu’nun bir ihaleye fesat karıştırma ve zincirleme görevi kötüye kullanma suçlarından cezalandırılmasını isterken, aralarında belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri, belediye memurları ve şirket yöneticilerinin de bulunduğu 45 sanığın ’ihaleye fesat karıştırma’, ’görevi zincirleme kötüye kullanma’, ’resmi evrakta sahtecilik’ ile ’zincirleme şekilde azmettirmek suretiyle görevi kötüye kullanma’ suçlarına iştirakten cezalandırılmalarını talep etti.

Bugünkü duruşmada mahkeme, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu’nu ’Görevi zincirleme kötüye kullanma’ suçundan 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. 1 sanığın berattine karar verilirken, diğer 44 sanığa da çeşitli cezalar verildi
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.