Hava Durumu

AK Partili Kurtulmuş, partisinin Erzurum il kongresinde konuştu

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Cumhuriyet Halk Partisi'nin zihniyetinde hala 27 Mayıs'ın, 12 Eylül'ün, 12 Mart'ın ve 28 Şubat'ın yer aldığını gördüklerini belirterek, "Çok açık söylüyorum. Kılıçlarınızın iki tarafının kestiği devirler artık geride kalmıştır. Bunların hala bazılarının zihinlerinde darbe hayali, hatta ellerinden gelse darbeye özentileri vardır. Artık o devirler geride kalmıştır. Allah'ın izniyle 15 Temmuz gecesi Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde bu millet 'ya Allah bismillah Allahuekber' diyerek, sokaklara çıkarak, darbeleri de darbecileri de tarihe gömmüştür." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 27.01.2021 16:36
Haber Güncellenme Tarihi: 27.01.2021 16:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
AK Partili Kurtulmuş, partisinin Erzurum il kongresinde konuştu

Kurtulmuş, Yakutiye Buz Hokeyi Salonu'nda düzenlenen AK Parti Erzurum 7. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, AK Parti'nin "yerli ve milli", "demokrat", "reformcu" ve "kuşatıcı" özellikleriyle diğer partilerden ayrıldığını söyledi.

Vatandaşlar arasında "başörtülü", "başı açık", "sakallı", "sakalsız", "dindar", "az dindar" ayrımını kaldıran partinin AK Parti olduğunu ifade eden Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Milletin 83 milyonunu bir ve beraber görüyoruz ancak karşı tarafın zihniyeti hala eskide kalmış. Hala ayrımcılık peşindeler, hala ülkenin insanlarını bir şekilde ayrıştırmakla meşguller. Bir tanesi tam da erken seçim tartışmalarının olduğu bir günde 'eğer Menderes 25 Mayıs'ta 1960'ta erken seçimi söyleseydi, 27 Mayıs devrimi olmazdı' dedi. Bu laflar tesadüfen söylenmiş laflar değil. Birilerinin zihniyetinde, karşımızdaki Cumhuriyet Halk Partisi zihniyetinde, hala zihin dünyalarında, 27 Mayıs'ın, 12 Eylül'ün, 12 Mart'ın, 28 Şubat'ın yer aldığını görüyoruz. Çok açık söylüyorum. Kılıçlarınızın iki tarafının kestiği devirler artık geride kalmıştır. Bunların hala bazılarının zihinlerinde darbe hayali, hatta ellerinden gelse darbeye özentileri vardır. Artık o devirler geride kalmıştır. Allah'ın izniyle 15 Temmuz gecesi Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde bu millet 'ya Allah bismillah Allahuekber' diyerek, sokaklara çıkarak, darbeleri de darbecileri de tarihe gömmüştür."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.