Hava Durumu

AK Partili Nergis'in kadın cinayetleriyle ilgili açıklaması tepki çektii

AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Atçı Nergis katıldığı bir televizyon programında kadın cinayetleriyle ilgili açıklamada bulundu. Öldürülen erkek sayısının kadınlardan fazla olduğunu söyleyen Nergis, medyanın kadına şiddet olaylarını abarttığını ve algı yarattığını savundu. Nergis'in bu açıklamaları eleştirilerin hedefi oldu.

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2021 12:35
Haber Güncellenme Tarihi: 09.03.2021 12:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
AK Partili Nergis'in kadın cinayetleriyle ilgili açıklaması tepki çektii

Ülkemizde son günlerde artan kadına şiddet olayları birçok tepkiyi de beraberinde getirdi. Şiddet olayları taraflı tarafsız herkes tarafından kınanırken, AK Partili Kayseri Milletvekili Hülya Atçı Nergis katıldığı bir programda konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Nergis diğer ülkelere göre Türkiye'deki kadına yönelik şiddet ve cinayetlerin daha az olduğunu iddia etti. Bunun üzerine araya giren sunucu, "2020 yılında 300 kadın öldürüldü" ifadesine yer verdi. Nergis bu sözlerden sonra "Öldürülen erkek sayısı bunun 12 katı" dedi.

"ÖLDÜRÜLEN ERKEK SAYISI DAHA FAZLA"

Açıklamalarına devam eden Nergis, "Biz sadece kadınları ifade ediyoruz. Medya bu işin alıcısı olduğu için çok kullanıyor. Bu da yanlış bir algı yaratıyor, sanki Türkiye'de çok fazla kadın öldürülüyor" şeklinde ifadeler kullandı. Nergis'in yaptığı bu açıklamalar sosyal medyada gündem olurken, kullanıcıların tepkisini çekti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.