Hava Durumu

AK Partili Ünal'dan Kılıçdaroğlu'na 'SİHA' tepkisi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, ABD'nin Türkiye'ye SİHA vermediğini, bunun karşılığında Türkiye'nin kendi insansız hava araçlarını ürettiğini söyledi. Ünal, bölgede Türkiye olmadan hiçbir düzen kuramayacaklarını da gösterdiklerini savundu.

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2019 16:00
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2019 16:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
AK Partili Ünal'dan Kılıçdaroğlu'na 'SİHA' tepkisi

AK Parti Hatay İl Danışma Meclis toplantısında partililere seslenen Mahir Ünal, sınır ötesi operasyonlar için ABD'den silahlı insansız hava aracı istendiğini fakat alamadıklarını belirtti.

Bunun üzerine Türkiye'nin kendi hava araçlarını üretmeye başladığını ifade eden Ünal, 'Erdoğan Ailesi savunma sanayisini ele geçirdi' diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi.

Ünal, şöyle konuştu:

"2012 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kuruluna katıldık. Orada Obama ile heyetler arası görüşmede Cumhurbaşkanımız bir silahlı insansız hava aracı istiyor. Niye? Çünkü sınır ötesi operasyon gerçekleştiremiyoruz. Niye? Sıcak istihbarat almamız lazım. Irak'ta teröristler cirit atıyor, Amerika bize sıcak istihbarat verdiği zaman girebiliyoruz, vermediği zaman giremiyoruz. Niye? Çünkü yukarıdan sahayı görmeniz gerekiyor, sizin askerinizle ilgili bir risk var mı bunu görmeniz gerekiyor. Ama maalesef İsrail'in verdiği heronlar var. Efendim, heronlar gidecekler görecekler, Malatya'dan F-16'lar havalanacak gidecek terör hedeflerini vuracak. Böyle bir sıkıntımız var. Silahlı insansız hava aracını vermediler. O teröristlere binlerce tır silahı ücretsiz gönderenler bize parasıyla SİHA'yı vermediler. Biz ne yaptık Cumhurbaşkanımızın dediği gibi 'kötü komşu, bizi ev sahibi yaptı'. Şimdi biz insansız hava aracı, silahlı insansız hava aracı ve en son TİHA dediğimiz Akıncı yine insansız hava aracını kullanıyoruz. Bizim askerimiz Barış Pınarı Harekatı'nda Suriye'ye girdiğinde Başkomutan Cumhurbaşkanı karargahından canlı olarak askerimizin önünü, arkasını herhangi bir risk var mı, yok mu, karargahından izleyebiliyorlardı. Bakın nereden nereye geldik, Türkiye bunu başardı. Peki, Kemal efendi (Kemal Kılıçdaroğlu) ne dedi konuşmasında? Savunma sanayini Erdoğan'ın ailesi ele geçirdi. E be insafsız, e be vicdansız bu insanlar 30 senedir gece gündüz yatmadan, uyumada bu ülkeye aşkla bağlı oldukları için Türkiye'nin savunma sanayine katkı sunmaya çalışan bu insanların 30 sene önce hayatlarında Tayyip Erdoğan mı vardı? Siz aynısını Nuri Demirağ'a yaptınız, siz aynısını Vecihi Hürkuş'a yaptınız! Siz bu ülkede uçak üreten Nuri Demirağ'a neler yaptığınızı tarih yazıyor. O yüzden Nuri Demirağ'a yapılanları unutursak, Vecihi Hürkuş'a yapılanları unutursak bugün Bayraktar Ailesine yapılmak istenenler bize normal gelmeye başlar."

Bölgede Türkiye olmadan hiçbir düzen kurulmayacağını gösterdiklerini söyleyen Ünal, "Bizim bölgede neler yaptığımıza bakarsanız, bizim en son Libya'yla münhasır bölge anlaşmamıza bakarsanız, bizim bölgede kurulmak istenen düzeni paramparça ettiğimizi ve bölgede Türkiye olmadan hiçbir düzen kuramazsınız dediğimizi görürsünüz. Bunları kim yaptı? Bunları bu kadrolar yaptı, sizler başardınız kardeşlerim. 15 Temmuz'da Türkiye'ye yapamadıklarını, 15 Temmuz'dan sonra bir terör koridoru oluşturup, bizi terör koridorunda boğmak istediler. O terör koridorunu da işte bu iradenin mukavemeti paramparça etti" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.