Hava Durumu

Akdeniz'de 6,0 şiddetinde deprem

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi'nden aldığı bilgiye göre, saat 15.44'de Akdeniz'de merkez üssü Ölüdeniz açıklarında 6.0 şiddetinde deprem meydana geldi.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2012 15:58
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2012 15:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Akdeniz'de 6,0 şiddetinde deprem
AFAD, Akdeniz açıklarında meydana gelen 6 büyüklüğündeki deprem sonrası can kaybı olmadığını bildirdi.



Deprem çevre illerde de hissedildi

Öte yandan 6.0 şiddetindeki depremin ardından, Ölüdeniz açıklarında 4.3, 4.9, 4.7, 3.6, 3.3, 3.7, 3.4 şiddetinde 7 ayrı deprem meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden (UDİM), yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

''Depremin merkez üstündeki şiddeti 6 olup, Fethiye'de 5 şiddetinde hissedilmiştir. Genel olarak değerlendirildiğinde ise deprem daha çok Girit-Oniki Adalar Bölgesi'nde hakim olan sıkışma rejiminin bölgede etkili olduğunun bir göstergesi olarak yorumlanabilir. Nitekim depremin hemen akabinde meydana gelen yaklaşık 7 artçı deprem, sismolojik açıdan olumlu olarak değerlendirilmelidir. Artçı depremlerin birkaç gün daha sıklıkları ve büyüklükleri azalarak bir müddet daha devam etmesi beklenmelidir.''

AFAD: Can kaybı yok
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD), yapılan yazılı açıklamaya göre, deprem sonrası Muğla, Aydın, Antalya ve İzmir'deki ilgililerle yapılan görüşmeler ve incelemeler sonucunda can kaybı tespit edilmedi.
AFAD Başkanlığı'nca tedbir amaçlı olarak, Afyon ve İzmir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nden 10'ar kişi olmak üzere, 20 kişilik bir ekip Muğla'ya gönderildi.

Deprem Antalya'da da hissedildi
Antalya Sağlık Müdürü Adem Bilgin, yaptığı açıklamada, depremin Antalya il merkezi ile ilçelerinde de hissedildiğini söyledi.
Muğla Sağlık Müdürü Cihan Tekin, ''Deprem sonrasında 54'ü Fethiye'de olmak üzere toplam 59 vatandaşımız hastanelere başvurdu. Bunlardan 2'si kalp krizi şikayetiyle geldi'' dedi.
Fethiye Kaymakamı Mehmet Ali Karatekeli de depremin ardından polis, jandarma ve sağlık ekiplerinin ilçe merkezi ve köylerde çalışma başlattığını söyledi.
Kumluca Kaymakamı Salih Işık ise ''Üç binadan hasar ihbarı geldi, bir binadaki vatandaşlarımızı tedbir amacıyla tahliye ettik'' dedi.

Durum tespitine başlandı
Türk Kızılayı, Muğla Ölüdeniz'de meydana gelen deprem sonrasında Afet Operasyon Merkezi'nde oluşturulan kriz masasının koordine ettiği afet müdahale ekiplerinin, acil olarak depremin merkez üssüne yakın bölgelerde durum tespitine başladığı bildirildi.

Kaya kütlesi apartmana düştü
Fethiye'de deprem esnasında yaklaşık 400 metre yükseklikten düşen kaya kütlesi, ikinci katın yan tarafına çarptıktan sonra ara tablayı kırarak birinci kata düştü. Deprem esnasında bir apartmadan düşen beton parçalarının isabet ettiği otomobil de kullanılmaz hale geldi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.