Hava Durumu

Akdeniz Fırtınası Tatbikatı'ndan ilk fotoğraflar

Milli Savunma Bakanlığı, KKTC'de yürütülen Şehit Yüzbaşı Cengiz Topel Akdeniz Fırtınası Tatbikatı'ndan fotoğraflar paylaştı. KKTC ile yapılan tatbikat 10 Eylül'e kadar sürecek.

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2020 17:59
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2020 17:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Akdeniz Fırtınası Tatbikatı'ndan ilk fotoğraflar

Şehit Yüzbaşı Cengiz Topel Akdeniz Fırtınası Tatbikatı, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin katılımıyla sürüyor. 10 Eylül 2020 tarihine kadar sürecek olan tatbikat Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde icra ediliyor. Milli Savunma Bakanlığı tatbikattan fotoğraflar paylaştı.

Bakanlığın açıklamasına göre tatbikatta; Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı arasında karşılıklı eğitim, iş birliği ve birlikte çalışabilirliği geliştirmek amaçlanıyor.

Tatbikat, Türkiye'den Hava, Deniz ve Kara Havacılık unsurlarının da katılımıyla; Hava Hücum, Muharebe Arama Kurtarma Harekatı Tatbikatı ve eş zamanlı Tabur Görev Kuvveti Tatbikatları şeklinde, Birleşik, Müşterek ve Fiili olarak icra ediliyor.

Açıklamada, "Ülkemizin yerli ve milli olarak geliştirdiği silah sistemleri ve mühimmatların kullanıldığı tatbikat planlandığı gibi başarıyla devam ediyor" denildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.