Hava Durumu

Akıllı bina faciayı önledi

42 katlı Polat Tower Residence'de çıkan yangın kontrol altına alındı, akıllı bina sistemi faciayı önledi.

Haber Giriş Tarihi: 17.07.2012 11:22
Haber Güncellenme Tarihi: 17.07.2012 11:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Akıllı bina faciayı önledi

Dikilitaş Hakkı Yeten Caddesi'nde bulunan Polat Tower Residence'nin giriş katında çıkan yangın, kısa sürede rüzgarın da etkisiyle büyüyerek, dış cepheyi sardı. Bina, yapılan anonslarla tahliye edilirken, olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve emniyet ekipleri sevk edildi.

Dış cepheyi saran yangın nedeniyle rezidansın izolasyon malzemeleri ve camları sökülerek veya kırılarak yere düştü.Yangın, itfaiye ekiplerinin yoğun çabasıyla yaklaşık 30 dakikada kontrol altına alındı.
Olay yerine gelen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül , yangın sonucu ölen ve yaralanan olmadığını öğrendiklerini kaydetti.

 

Akıllı bina faciayı önledi
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Polat Tower Residence'daki yangında mal kaybı olmasına rağmen can kaybı olmadığını belirterek, ''Bu olay bize bunu gösterdi; çok akıllı bir bina yapmışlar. Sistem kendi kendini soğuttu, yangın sistemleri çalıştı, bu tabi ki içeriye sirayet etmesini önledi. İçerideki sistemleri kapattı, gaz sistemlerini kesti. İçeride olası bir gaz sıkışmasına ve patlamasına mahal vermedi ve içeriye ters basınç vererek, dumanının içeriye girmesini önledi'' dedi.

 

Sistem, kendini korudu

Polat Holding'e ait Polat Tower Recidense'nin sahiplerinden Adnan Polat da basın mensuplarının soruları üzerine, şunları söyledi

''Binada, en düşük olduğu dönemlerde bin, 1500 kişi oluyor. Sadece görmüş olduğunuz dış cephede hasar oluştu. Binanın içinde herhangi bir şey yok. Çünkü sistem yangın anında hemen reaksiyon gösterdi, çalışmaya başladı. Onun için yangın içeriye girmemiş. İtfaiye çatıdan aşağıya doğru kontrol ederek indi. Sistem burada kendini korudu. Bundan sonra, Belediye Başkanı Kadir Topbaş da söyledi, 'İstanbul için her işte bir hayır vardır' derler, bu bir uyarı oldu. Gökdelenleri yaparken de bu hassas teknolojinin kullanılması gerektiğini bize gösterdi.' 

 

AA 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.