Hava Durumu

Akrabaları, 14 yaşındaki kız çocuğunu istismar etti

Hindistan'da ateşe verilen 23 yaşındaki bir istismar kurbanı Cuma günü kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Bu kez de 14 yaşındaki bir kız çocuğu, akrabaları tarafından istismara uğradı.

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2019 16:51
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2019 16:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Akrabaları, 14 yaşındaki kız çocuğunu istismar etti

Hindistan'daki şiddet ve tecavüz olaylarının ardı arkası kesilmiyor. Hyderabad ve Unnao'daki korkunç olaylardan sonra bu kez de Uttar Pradesh eyaletinde 14 yaşında bir kız çocuğu toplu tecavüze uğradı.

Kız çocuğuna tecavüz edenlerin, akrabaları olduğu belirlenirken, eyalet polisi zanlıları yakaladı. Zanlıların, tecavüzü kameraya çektiği ve internette yayınladığı da ortaya çıktı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Ülkenin kuzeyindeki Uttar Pradesh eyaletinde Perşembe günü yaşanan olayda ise, tecavüz kurbanı, iki erkeğe karşı yaptığı tecavüz suçlamasının görüleceği mahkemeye gidiyordu. Reuters'a konuşan Doktor Shalabh Kumar, genç kadının ani kalp durması sonucu hayatını kaybettiğini açıkladı.

Yeni Delhi'deki hastanenin Yanık ve Plastik Cerrahi Departmanı'nın başkanı Doktor Kumar, "kadının yanıklarının vücudunun yüzde 95'ini kapladığını" ve "zehirli ve sıcak dumanların ciğerlerine dolmuş olduğunu" söyledi. Olayın ardıdan aralarında, tecavüz suçlaması yöneltilen iki kişinin de bulunduğu beş erkek, kurbanı ateşe verdikleri iddiasıyla gözaltına alındılar. Genç kadın, silah zoruyla kendisine geçen yıl tecavüz edildiğini söyleyerek, Mart ayında şikayetçi olmuştu ve 2 kişinin ismini polise vermişti.

Ülkede iki hafta içerisindeki ikinci kadına karşı ağır şiddet vakasının yaşanması protestolara neden oldu. 27 Kasım'da 27 yaşındaki bir veteriner, ülkenin güneyindeki Haydarabad kentinde tecavüze uğramış ve ateşe verilmişti. Geçen hafta ortadan kaybolan kurbanın kömürleşmiş cesedinin bulunmasından sonra, ülke çapında eylemler düzenlendi. Olayla ilgili olarak dört erkek gözaltına alındı. Ancak polisin BBC'ye yaptığı açıklamaya göre tatbikat için olay yerine götürülen zanlılar, polisin silahını çalıp, kaçmaya çalışınca öldürüldüler.

Ancak bu tecavüz ve cinayet vakaları münferit değil. Sadece geçen hafta en az beş tecavüz vakası, medyada haberlere konu oldu. Bunlardan biri, tecavüz edildikten sonra, okul üniformasının kuşağıyla boğulan altı yaşındaki bir çocuktu.

'Korkuyla yaşamak'

Hindistan'da kadınlara yönelik tecavüz ve şiddet olaylarının sayısı yüksek. Hint kadınlar sosyla medyada "korkuyla yaşamaya" devam ettiklerini ve önlerine konulan hakikatle uzlaşmak zorunda kaldıklarını söylüyorlar. Bu hakikat de şu: "Kendini kurtarmak için düzgün giyin, yanında biri olmadan evden çıkma ya da hep evde kal."

Hint toplumunda kadınlar sıklıkla cinsel saldırıyı ve tecavüzü kendilerinin davet ettiği suçlamasıyla karşı karşıya kalıyorlar. Kurbanlar kısa etekler ya da şortlar giymekle, erkek arkadaş sahibi olmakla, gece geç vakitte dışarı çıkmakla ve hatta cep telefonunda konuşmakla suçlanıyorlar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.