Hava Durumu

Akşemsettin Gemisi İznik Gölü'nden çıkartıldı

2015 yılında İznik Gölü'ne Gemlik Körfezinden karadan taşınarak getirilen Akşemsettin Gemisi, Bursa Büyükşehir Belediyesinin satış kararı sonrasında gölden çıkarılarak özel bir araca yerleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 10.03.2018 17:14
Haber Güncellenme Tarihi: 10.03.2018 17:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Akşemsettin Gemisi İznik Gölü'nden çıkartıldı

2015 yılında dönemin Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarafından İznik Gölü'ne kazandırılan ve gölde gezi amacıyla 2 yıldır hizmet veren Akşemsettin Gemisi, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın satış kararı sonrasında Marmaris'te hizmet veren Yeşil Marmaris Turizm Şirketi'ne satıldı.

Satışı yapılan Akşemsettin Gemisi Orhangazi'de Gölyaka sahilinde yapılan yaklaşık 3 saatlik bir çalışma sonrası sudan çıkarılarak 96 tekerlekli özel bir araca yüklendi. 100 tonluk özel bir vinç ve yaklaşık 20 kişilik bir ekibin yaptığı çalışmaların ardından gemi, Orhangazi sahilindeki iskeleden Gölyaka sahiline getirildi. Burada dalgıçlar tarafından gövdesinden kalın iki halatla bağlanan gemi daha sonra vinçle kaldırılarak özel bir araca yerleştirildi.

Gece Yarısı Gemlik Körfezi'ne götürülecek

İznik Gölü'nden çıkarılarak özel bir taşıma aracına yerleştirilen Akşemsettin Gemisi, saat 03.00'e kadar Gölyaka yolu üzerinde bekletilecek. Gemi, trafiğe kapatılan Akharem Kavşağı ile Gölyaka Mahallesi arasındaki 20 kilometrelik yoldan körfeze ulaştırılacak. Geminin karadan taşınacak olmasından dolayı Gölyaka ile Karsak Boğazı arasında bulunan yol trafiğe kapatılacak. Sabah saatlerinde Karsak Boğazına ulaşması beklenen geminin Yalova-Bursa yolu, Karsak Boğazından Gemlik'e kadar olan bölümünde Bursa istikameti trafiğe kapatılacak. Bursa istikametine doğru gitmek isteyen araçlar Karsak boğazından Gebze-Orhangazi-İzmir otoyoluna yönlendirilecek. Geminin pazar günü öğlenden sonra Gemlik Körfezine ulaşması bekleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.