Hava Durumu

AKSU Tiyatro Ekibi, Bursalılarla buluştu

2018'in Ekim ayında, Ersin Yeni'nin girişimleri ile sosyal medya üzerinden temelleri atılan Artvin Kültür Sanat Ustaları (AKSU) Tiyatro Ekibi, ilk büyük buluşmasını 4 Kasım 2018'de Yusufeliler Derneği'nin ev sahipliğinde Bursa'da yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 10.02.2020 13:36
Haber Güncellenme Tarihi: 10.02.2020 13:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
AKSU Tiyatro Ekibi, Bursalılarla buluştu

İstanbul, İzmit, Sakarya, Artvin, Ankara gibi yurdun her köşesinden gelen şair, yazar ve müzisyenlerin katılımı ile oluşan sıcak ortamın AKSU adına geleceğe dair umut vaat ettiğini söyleyen Ersin Yeni, AKSU'nun kuruluş amacı ile ilgili bilgiler verdi. Artvin'in kültürünü, örf, anane, gelenek ve göreneklerini gelecek nesillere aktarmak olan AKSU'nun asıl amaçlarından birinin de sosyal medya üzerinden şair, yazar ve müzisyenleri bir araya getirmek olduğunu ifade eden Ersin Yeni, "AKSU bir sivil toplum kuruluşu ya da dernek değil. Dernekleşme yönünde yoğun talepler olmasına rağmen yoluna bir platform olarak devam edecek" dedi.

AKSU, geçtiğimiz hafta 'Köye Dönünce' adlı tiyatro oyunuyla bir kez daha Bursalılarla buluştu. Barış Manço Kültür Merkezi'nde sahnelenen oyunun konusu ise şöyle: "Cemal dedenin büyük oğlu Hüseyin, daha iyi bir yaşam ümidiyle ailesi ile birlikte Bursa'ya taşınır. Köyde babasına sattırdığı hayvanların parasıyla bir dükkân açar. Gerek büyük iş merkezlerinin açılması gerekse kendi hataları yüzünden ( içki, kumar vs) iflas eder. Gurbette geçinemeyeceğini anlayınca köye geriye dönmeye karar verir. Bu karar, köyde kendisine mütevazi bir hayat kuran küçük kardeş Hasan'ın pek hoşuna gitmese de babası Cemal Dedeyi kıramaz. Hüseyin'in dönüşü ile bütün ailenin yaşantısı değişir. Günümüzde de yaşanan, emeklilik veya belli sebeplerden dolayı köye dönüşlerin neticesinde yaşanan olayları tiraji-komik bir bakışla irdeleyen yöresel bir tiyatro oyunu."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.