Hava Durumu

Aktaş: Vlogger Akademi Bursa'nın tanıtımında da önemli rol alacak

Alinur Aktaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda görevde olduğu süre boyunca gençlere yönelik yapılan çalışmaları anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 27.02.2021 23:20
Haber Güncellenme Tarihi: 27.02.2021 23:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Aktaş: Vlogger Akademi Bursa'nın tanıtımında da önemli rol alacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş, paylaşımında şu cümleleri kullandı:

"Gençlerimize yönelik yaptığımız çalışmalarla Bursa'mızı pek çok şehirden farklı bir konuma getirdik. Peki bunu başarmak için Bursa'da neler yaptık? Gençlerimizin sosyal medyadaki varlığını destekliyoruz. Düzenlediğimiz Vlogger Akademi'de sosyal medyada içerik üreten, üretmek isteyen gençlerimiz eğitim aldı. Ben de onlarla bir araya geldim, gözlerindeki ışıltıyı gördüm. Gençlerimiz Bursa'nın tanıtımında da önemli rol alacak.

Gençlerimizin sosyal medyadaki varlığını destekliyoruz. Düzenlediğimiz Vlogger Akademi'de sosyal medyada içerik üreten, üretmek isteyen gençlerimiz eğitim aldı. Ben de onlarla bir araya geldim, gözlerindeki ışıltıyı gördüm. Gençlerimiz Bursa'nın tanıtımında da önemli rol alacak.

-- Alinur AKTAŞ (@Alinuraktas70) February 27, 2021

Gençlerimiz doğayla buluştu. Gemlik Karacaali Deniz Kampı'na katılan 11-13 yaş arası gençlerimiz, burada afet eğitiminden okçuluğa, açık hava sinemasından mangalaya, satrançtan plaj futboluna, voleyboluna ve daha pek çok etkinliğe katıldı.Gemlik Karacali Başarı ve Motivasyon Kampı'mızda YKS'ye hazırlanan gençlerimiz sınav kaygısını aşma, etkili kitap okuma, problem çözme, zaman yönetimi gibi daha pek çok tekniğe yönelik eğitimler aldı. Serbest zamanlarında da çeşitli spor etkinliklerine katılarak eğlendiler.

Gençler, Kestel Alaçam İzcilik Kampı ile doğanın bir parçası oldular. 11-17 yaş arası gençlerimiz dağcılık, temel afet eğitimi, oryantring, okçuluk, ebru sanatı, badminton, at binme, bisiklet, atıcılık, resim, müzik, dart ve gece yürüyüşleri gibi pek çok etkinliğe katıldı.Bu şehir hepimizin dedik, 'Bursa Mahalle Gönüllüleri' faaliyetlerine katılan gönüllülerimiz ile can dostlarımızı besleme, vatandaşlarımıza erzak dağıtımı, su tasarrufu konusunda farkındalık yaratma ve Kızılay'a kan bağışı gibi pek çok etkinliğe birlikte imza attık.

'Gençlik Otobüsü Yollarda' projemiz kapsamında düzenlenen 'Bursa'yı Geziyorum' ve 'Gençlik Bursa'da Yollarda' etkinliklerimiz ile şehrimize eğitim için gelen üniversite öğrencilerine Bursa'mızın tarihi ve turistik mekânlarını gezdirdik.Bursa'ya üniversite okumaya gelen ve Bursalı olup da başka şehirlerdeki üniversiteleri kazanan gençlere mektup gönderdik. Öğrencilerimiz mektuptaki QR kod ile Bursa'nın tanıtım videosunu izledi, tiyatro bileti ve çeşitli hediyeler kazandı.

Büyükşehir Okul Sporları Etkinlikleri'miz (BOSE) ile 17 ilçemizde ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencilerimize pek çok spor branşında eğlenceli etkinlikler gerçekleştirdik.Her yıl yaz ve kış dönemlerinde 'Haydi Çocuklar Okula' temasıyla, 14 farklı branşta düzenlediğimiz Yaz ve Kış Spor Okulları'ndaki eğitimleri 23 eğitim tesisimizde antrenörler eşliğinde tamamlandı. 6-16 yaşları arasındaki evlatlarımız zihnen ve bedenen sağlam temeller attı.Gençlerimizin e-spor tutkusunu görmezden gelmedik, üstüne destekledik. 11-17 Ocak 2021 tarihleri arasında düzenlediğimiz yılın en kapsamlı e-spor turnuvasında toplamda 6336 e-spor tutkunu gencimiz bir araya geldi. Turnuvada 20 bin TL ödül dağıttık.

Liseden mezun olup bir sonraki yıl için üniversite sınavına hazırlanan öğrencilerimizin de şehir içi ulaşımdan indirimli faydalanmalarını sağladık.Gençlerimizin bilimle ilgili olmasına her zaman mutluluk duyduk. Biz de gençlerimize destek olmak için fizik, kimya, biyoloji, elektronik, tasarım, mühendislik gibi birçok farklı disiplinlerde atölye çalışmaları gerçekleştirdik.Miniklerimizin el becerilerini ve öz güvenlerini arttırmak için ahşap plakalara çizilen tasarımların kesme, oyma, torna aletleri ile modellemelerinin yapılmasına yönelik ebeveynleri ile katılım sağladığı ahşap atölyesi etkinliği düzenledik.4 yaş ve üzeri çocuklarımızın fizik, kimya, biyoloji, elektronik, tasarım, mühendislik gibi farklı alanlarda hünerlerini ve becerilerini sergileyebilecekleri bilimsel sahne gösterileri düzenledik.

Gökyüzü ve uzay şimdiki gençlerin yeni hedefi. Biz de 8-14 yaşları arasındaki çocuklarımıza astronomi ve havacılık alanlarında çadırda konaklamalı, çok eğlenceli bilimsel atölye, gözlem, deney ve söyleşilerin yapıldığı etkinlik düzenledik.7-14 yaş grubu öğrencilerimizin doğa bilimini sevmeleri, bilgiyi keşfederek deneyimlemeleri için Doğa Bilim Kampı etkinlikleri düzenledik.

Geleceğin mucitlerini teşvik etmek için bilimsel atölye çalışmaları, bilim gösterileri, ödüllü bilimsel yarışmaların yer aldığı uluslararası etkinliklerin yapıldığı Bilim Şenliği'ni düzenledik.Minik Mucitlerimizi de unutmayarak 4-6 yaş grubu için de eğlenceli etkinliklerin yapıldığı Minik Mucitleri Atölyesi'ni hayata geçirdik.4-18 yaş arası evlatlarımıza yönelik olarak Bilim İletişimi Programı düzenledik. Programda çocuklarımızın tüm okul dönemi boyunca müfredatları ile ilişkilendirilmiş deney düzeneklerinin anlatımları yapıldı.

Türkiye'mizin uzay dönemi başlıyor Allah'ın izniyle. Biz de geleceğin uzay insanlarına ilham olması adına astronomi, havacılık, mühendislik, çocuk gelişimi, bilişim gibi farklı alanlarda uzman kişiler tarafından söyleşiler düzenledik.Çocuklarımızın uzay ile ilgili alakalarını artırmak için güneşin, yıldızların, gezegenlerin ve diğer gök cisimlerinin yapay görüntüsünün özel bir yansıtıcı yardımıyla kubbe şeklindeki tavana yansıtıldığı Planetaryum Gösterimleri'ni düzenledik.

Astronomi meraklısı gençlerimizin hem bireysel de hem ailecek katılabildiği 2 gece 3 gündüz şeklinde otel konaklamalı olarak astronomi atölyeleri ve söyleşilerden oluşan AstroFest'i hayata geçirdik.Gençlerimiz eğitime uzak kalmasın diye uzaktan eğitim programına destek olmak için üniversite öğrencilerimize dizüstü bilgisayar hediye ettik.

Üniversite öğrencilerimize çok iyi bildikleri bir lezzeti çok farklı bir şekilde sunmak için Çorba Çeşmeleri kurduk. Uludağ Üniversitesi'nde iki, Bursa Teknik Üniversitesi'ndeki üç ayrı noktaya kurduğumu çeşmelerle günlük 2000 öğrencimize ücretsiz çorba hizmeti sunduk.Üniversiteye hazırlanan gençlerimize her zaman destek olduk. 30 farklı noktada kurulan stantlarla gençlerimize Temel Yeterlilik Testi Türkiye Geneli Deneme Kitapçığı ile kalem, silgi ve kalemtıraştan oluşan sınav setini ücretsiz dağıttık.Koronavirüs tedbirleri sebebiyle yüz yüze eğitimden mahrum kalan binlerce üniversite adayı gencimize YKS soru bankası, satranç takımı, kalem ve anahtarlıktan oluşan sınav setini 17 ilçemizde ücretsiz dağıttık.

Gençlerimizi sınavdan sonra da yalnız bırakmadık. Onlar için YKS Tercih Rehberlik Noktaları oluşturduk, mobil tırlar tahsis ettik. 17 ilçemizde, binlerce gencimize belirlenen noktalarda doğru tercih için uzmanlar tarafından rehberlik verdik.2020 - 2021 yılı Eğitim Öğretim Dönemi'nde de YKS'ye girecek öğrencilerimizin hazırlık sürecine uzaktan eğitim sistemi ile destek verdik.Yaptığımız onca çalışma ile yüz binlerce Bursalı evladımızın ilgi alanına, becerilerine hitap eden işlere imzamızı attık. İşte bu yüzden Bursa Büyükşehir Belediyesi gençlerin gözünde ayrı bir yere sahip ve bu imajı korumak için de canla başla çalışmaya devam edeceğiz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.