Hava Durumu

Al Sani, Hamas lideri Heniyye ile görüştü

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile abluka altındaki Gazze Şeridi'nin yeniden imarına ilişkin çalışmaları değerlendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2021 19:19
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2021 19:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Al Sani, Hamas lideri Heniyye ile görüştü

Al Sani, Heniyye ve beraberindeki heyeti başkent Doha'da kabul etti. Katar Emirlik Divanından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Filistin'deki son gelişmeler ile Gazze Şeridi'nin yeniden imarına ilişkin çalışmalar ele alındı. Heniyye görüşmede, İsrail'in Filistin halkına yönelik saldırılarının durdurulması ve Gazze'de ateşkesin sağlanmasına yönelik Katar'ın sunduğu diplomatik çabalar için şükranlarını ifade etti.

Katar Emiri Al Sani de ülkesinin kardeş Filistin halkına ve onun haklı davasına verdiği desteği sürdürdüğünü belirtti. Al Sani ayrıca 1967 sınırlarında başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız Filistin devletinin kurulması başta olmak üzere meşru ulusal haklarını elde etmesi için Filistin saflarındaki birliğin önemini vurguladı.Katar Emiri dün Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, İsrail'in Filistin halkına ve Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarını durdurma çabalarını sürdürdüklerini bildirmişti.

İsrail'in Gazze'ye verdiği zarar büyük

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne 10 Mayıs'ta başlattığı saldırılar, Hamas ile varılan ateşkes doğrultusunda 21 Mayıs'ta yerel saatle 02.00'de sona ermişti. İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 66'sı çocuk, 39'u kadın 248 Filistinli şehit olmuş, 120 binden fazla kişi de evlerinden edilmişti.

Gazze'deki Filistin Çalışma ve İskan Bakan Yardımcısı Naci Serhan, İsrail saldırılarında en az 2 bin binanın tamamen yıkıldığını, 15 bin binanın ise kullanılamaz hale geldiğini bildirmişti. Saldırılarda 4 cami ve onlarca karakolun tamamen yıkıldığını, sanayi bölgesindeki fabrikaların birçoğunun da kullanılamaz hale geldiğini aktaran Serhan, ilk belirlemelere göre maddi zararın 150 milyon doların üzerinde olduğunu belirtmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.