Hava Durumu

Alabora'yla ilgili flaş haber

Gazeteci Salih Tuna oyuncu Mehmet Ali Alabora ile Başbakan Erdoğan'ın yakın zamanda görüşmesinin söz konusu olduğunu iddia etti.

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2013 15:34
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2013 15:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Alabora'yla ilgili flaş haber

A Haber’de yayınlanan Özge Özsağman’ın sunduğu “Pazartesi Sendromu” programında “Taksim Gezi Parkı Eylemleri ve AK Parti mitingleri” mercek altına alındı. Usta Gazeteciler Avni Özgürel, Salih Tuna, Ali Bayramoğlu ve Rasim Ozan Kütahyalı’nın katıldığı programa Salih Tuna’nın öngörüsü damgasını vurdu. Gezi Parkı eylemleriyle birlikte en çok konuşulan isimlerden olan Oyuncu Mehmet Ali Alabora ile Başbakan Erdoğan’ın yakın zamanda görüşmesinin söz konusu olduğunu iddia eden Tuna, “Alabora, ‘Çocukları öldürüyorlar, kurtarın bizi’ diyen bazı gazeteciler gibi olaya yaklaşmıyorsa her şey halledilir. Tiyatro bir şeyi daha önce öngörebilir, talihsiz de olsa Alabora o sözü söyleyebilir. Bunların hepsi halledilir. Bu olaylarda gazetecilerin tutumu daha sorunludur. Kinlerinin, öfkelerinin korkunç bir bencilliğin yansıması olduğunu biz gördük” diye konuştu.

“GENCEBAY’DAN CECELİ’YE BAZI SANATÇILAR BASKI ALTINDA”

“Sanatçılar konusunu çok kaşıyoruz” diyen Tuna, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “1970’lerin sonunda Yavuz Özkan filmidir Maden…’Sanatçı dediğiniz sosyalist olacak’ demişti. Sağ görüşlü adam bir film yapmış sinemalar yakılmıştı. Böyle bir hazımsızlık var. Kurtlar Vadisi konusunda ben de eleştiride bulundum. ‘Sağcılar sinemada bulunmasın’ diye baskı uygulamışlardı. Başrol oyuncusu bir şeyler söyledi, eleştirildi. O eleştirileri Türkiye’deki hangi sanatçıya yapsan hepsi aynı duruma düşer. Wittgenstein ezberlemiş değiller. Dar bir çevrede yaşıyorsunuz ve baskı görüyorsunuz. Ankara’da Başbakan i le yapılan görüşmeden sonra sanatçılar gezideki eylemin bir anlamı kalmadığını gördü. Benim de eski ve yeni kuşak görüştüğüm sanatçılar var. Taksim algı üzerine bir sahneydi. En son bu sahnede hem Başbakan’a hem Cumhurbaşkanı’na meydan okuma tutumu alındı. Selahattin Demirtaş ‘Polis ve göstericiler şiddete başvurmasın” derken Kılıçdaroğlu Demirtaş’ın sorumluluğunun binde biri niteliğinde olmayan bir tutumla ‘Destekliyoruz’ diyerek maalesef benzin döktü. Sanatçılar diye oluşturulan algı psikolojik harbin bir parçası. Bugün Orhan Gencebay’dan Mustafa Ceceli’ye kadar bazı sanatçılar konuşamıyor. Artık baskılar bitmeli.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.