Hava Durumu

Alevilere uyarı

Kayseri’de vatandaşlara seslenen Başbakan Erdoğan, ‘Duran Adam’ eylemlerine sert tepki gösterdi. Erdoğan eylemlerin çözüm sürecini sabote etmeye yönelik olduğunu savundu

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2013 09:10
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2013 09:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Alevilere uyarı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gezi Parkı protestoları kapsamında yapılan “duran adam” eylemlerine sert çıkarak, “Türkiye’ye durmak yakışmaz deyip tam aksine durdular. Hâlâ duruyorlar. Bunların hayatları boyunca en iyi yaptıkları şey durmaktır ve durdurmaktır. Yıllarca insanları kuyruklarda durdurdular. Bunların hayali bütün Türkiye’nin duran adam olması. Türkiye’nin yerinde sayan ülke olması. Milleti durduramayanlar hamdolsun artık kendileri duran adam oldular. Ama biz durmayacağız” dedi.
Erdoğan, Gezi Parkı eylemlerine tepki olarak planlanan mitinglerinin İstanbul ve Ankara’nın ardından üçüncüsünü dün Kayseri’de yaptı. Erdoğan’ın mesajları şöyle:

BDP’Lİ KARDEŞLERİM BURADA:

Kayseri, haksızlığa, hileye, vandallığa oyunlara, şiddete tuzaklara karşı sesini yükseltiyor. Bu kalabalıktan vandallıktan rahatsız olan CHP, barbarlıktan rahatsız olan MHP, faşizmin karşısında olan BDP’li kardeşlerim de var. BBP, SP’li kardeşlerim de var. Tüm Türkiye vandallığa isyan ediyor. Sizin isyanınız şiddete başvuranlara karşı.

PİYONLARA KARŞI HAYKIRIN:

Tüm Türkiye kuklalara piyonlara karşı sesini yüksek sesle haykırıyor. Sizi başını kuma görenler duymayacaktır. Sizi uluslararası medya Türkiye’deki bir kısım medya duymayacaktır. Varsın onlar duymasınlar. Sesinizi, Bağdat, Şam, Kudüs duysun. Öyle bir haykırış sizden bekliyorum ki dünyanın tüm mazlumları sesinizi duysun.

MİTİNG YAPMAYIP SİZİ Mİ İZLEYECEĞİZ?:

Onların içinde milletin değerleriyle çatışanlar var, bu oyuna gelenler var. Şu mitingleri yapmamızdan rahatsız olanlar var. ‘Ne olur başbakan miting yapmayın, anlatmayın’. Bu mitingleri yapmayacağız da sizin yakıp yıkmanızı mı izleyeceğiz? Size milletin sesini duyurmak için bunlar en meşru zeminlerdir. Eğer siz de dürüstseniz, samimi iseniz miting yapın. Yazıktır kırıp dökmeyin. Şu ana kadar 200 trilyonu aşan zarar var. Milletin kasasından çıkıyor.

ZAHİDE NİNE EĞİLMEDİ:

Zahide Nine’yi gördünüz televizyonlarda. Zahide Nine analarını ağlattı analarını. İstanbul’da vandalların önüne geçip ‘yeter artık’ dedi. Ama bu terbiyesizler ‘sana para verecekler’ dediler. ‘Ben bu devletin emekli memuruyum benim param var’ dedi. Dik durdu be. Eğilmedi be. Tek başına bunu yaptı. O Zahide Nine’nin eli öpülür. İşte o Zahide Nineler, Nene Hatunların varisidir. Bunlar Zahide Nine’ye nasıl bakıyorlarsa millete de öyle bakıyorlar. Ama artık Zahide Nineler susmuyor ve bunlara ağızlarının payını veriyor. Ama artık milletim susmuyor, boynunu bükmüyor, gereken cevabı veriyor.

DURAN ADAM TEPKİSİ:

Türkiye’ye durmak yakışmaz deyip tam aksine durdular. Hâlâ duruyorlar. Bunların hayatları boyunca en iyi yaptıkları şey durmaktır ve durdurmaktır. Bu işte gayet başarılıdır. Bunlar bizi yıllarca başta ana muhalefetin lideri olmak üzere SSK kuyruklarında durdurdular. Eczane kuyruklarında durdurdular. Üniversite kapılarında durdurdular. Devlet kapılarında, tüp gaz benzin kuyruklarında, ekmek, şeker kuyruklarında durdurdular. Bunların hayali bütün Türkiye’nin duran adam olması. Türkiye’nin yerinde sayan ülke olması. Milleti durduramayanlar hamdolsun artık kendileri duran adam oldular. Ama biz durmayacağız. 2023’e doğru emin adımlarla gideceğiz. Bu tuzağı altüst edeceğiz. Allah’ın izniyle bu oyunu da bozacağız.

UTANMADAN GEÇERLER:

Köprüye itiraz ediyorlar. Yarın utanmadan sıkılmadan geçerler. MHP’nin genel başkanı. Başbakan’a bol bol küfretmeye, hakaret etmeye devam et. Ben sana hakaret etmeyeceğim. Yanlışları duyuracağım.

ÇÖZÜM SÜRECİNE SABOTAJ:

Bu olayları çıkarmak suretiyle çözüm sürecini engellemek istiyorlar. Polisime silahla ateş ediliyor bu konuşulmuyor. Bu son olaylar en çok da çözüm sürecini saboteye dönüktür. Bunlara da boyun eğmeyeceğiz. Bu oyunu da bozacağız.

ALEVİLERE UYARI:

Çok çirkin provokasyonlarla Alevi kardeşlerimiz üzerinde oyun oynanmak isteniyor. Bu çirkin tahrikte de CHP başrolde oynuyor. Kendini bilmez milletvekilleri başrol oynuyor. Uluslararası bazı odaklar rol alıyor. Alevi kardeşlerime samimiyetle sesleniyorum. Bu oyunlara tuzaklara ve tahriklere karşı lütfen dikkatli olun, uyanık olun.

ALEVİLERE YENİ ÇALIŞMA:

10.5 yıldır tüm inanç grupları gibi Alevilerin sorunlarına hassasiyetle, samimiyetle eğildik. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanım bir dizi çalışma sürdürdü. Şu anda yine bir çalışma yapılıyor. Alevi kardeşlerimizin temsilcileriyle çok güzel istişareler gerçekleştirdik. Sorunların çözümüne yönelik güzel adımlar attık. İnşallah birlikte daha hayırlı adımlar atarız.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.