Hava Durumu

Ali Erbaş'ın dikkat çeken sözleri sonrası Diyanet'ten geri adım

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Ayasofya'nın cami olarak yeniden ibadete açıldığı cuma namazında okuduğu ve tepki çeken hutbenin, Diyanet'in sitesinden çıkarıldığı iddia edildi. Ancak hutbe sitenin haberler bölümünde videolu olarak duruyor. Arşiv bölümünde ise cumadan bir gün önce yayınlanan ve Erbaş'ın "Bizim inancımızda vakıf malı, dokunulmazdır, dokunanı yakar; vakfedenin şartı vazgeçilmezdir, çiğneyen lanete uğrar" sözlerinin bulunmadığı metin yer alıyor.

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2020 13:20
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2020 13:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ali Erbaş'ın dikkat çeken sözleri sonrası Diyanet'ten geri adım

Ayasofya'nın 86 yıl sonra cami olarak ibadete açıldığı cuma namazında elinde kılıçla hutbeye çıkan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın sarf ettiği sözlere tepkiler sürerken ilginç bir gelişme yaşandı.

Ali Erbaş'ın tepki çeken sözlerinin yer aldığı hutbenin yerine 23 Temmuz günü kamuoyuyla paylaşılan Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü imzalı hutbe sitenin arşivine yüklendi.

Erbaş'ın metnin dışına çıkarak okuduğu hutbe ise Diyanet İşleri Başkanlığı'nın sitesindeki haberler bölümünde duruyor.

İŞTE TEPKİ ÇEKEN BÖLÜM

Orijinal hutbede yer almayan metin şöyle: Fatih Sultan Mehmed Han, gözbebeği olan bu muhteşem mabedi kıyamete kadar cami olmak kaydıyla vakfedip müminlere emanet bırakmıştır. Bizim inancımızda vakıf malı, dokunulmazdır, dokunanı yakar; vakfedenin şartı vazgeçilmezdir, çiğneyen lanete uğrar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.