Hava Durumu

Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi'nin kapatılmak istenmesine sert tepki

Bursa Tabip Odası üyeleri, Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi'nin kapatılmak istenmesine sert tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 12.12.2013 17:26
Haber Güncellenme Tarihi: 12.12.2013 17:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi'nin kapatılmak istenmesine sert tepki

Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi'nin Bursa Kamu Genel Sekreterliği tarafından Devlet Hastanesi'ne klinik olarak bağlanarak kapatılmak istenmesine tepki gösteren Bursa Tabip Odası, hastane önünde basın açıklaması yaptı.

Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi'nin kapatılmasına karşı olduklarının altını çizen Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Kayıhan Pala, bu girişimlerin şeffaf bir kamu yönetimi anlayışı olmadığını söyledi. Pala, hastanenin kapatılmak istenmesiyle  ilgili en çarpıcı gerekçenin ise, yeterince kar etmediği olduğunu ifade etti.

İki yıldır devlet hastanelerinin özel hastaneymiş gibi kar-zarar hesabına göre değerlendirildiğini ileri süren Pala, "Artık hastaneler kamu hizmeti sunan, vatandaşın en temel insan haklarını koruyan kurumlar olmaktan çıkarıldı. Dörtçelik Çocuk Hastanesi'nin Kadın Doğum Hastanesi'ne dönüştürülmesinden Onkoloji Hastanesi'nin kapatılmasına kadar önümüzde bir çok örnek var. Güney Marmara'daki bütün kanser hastalarına hizmet veren, yılda 170 bin hastanın muayene olduğu hastanenin kapatılmak istenmesinin gerekçesini anlayamıyorum. Böyle kuruluşların kapatılmasından çok artırılması gerekiyor. Artık kamu hastanelerinin kar-zarar odaklı değerlendirilmesinden vazgeçmeliyiz'' dedi.

Devlet hastanelerinin kapatılmasıyla birlikte bir çok insanın tedavi olamayacağını ifade eden Onkoloji Hastanesi'nde tedavi gören Hüseyin Doğan ise, "2 aydır buradayım. Devlet hastanelerinin kapatılması ile birlikte bizler de özel hastanelere gitmek zorunda kalacağız. Parası olan için iyi, ama bizim gibi parası olmayanlar ne yapsın?" diye sordu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.