Hava Durumu

Alinur Aktaş: Asla kabul etmiyorum

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl’ün Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlanmasının ardından iş yapma gücünün geciktiği yönündeki söylentilere üzüldüğünü ifade ederek, “Bunları asla kabul etmiyorum. İnegöl’ün 116 mahallesi var. Halihazırda şuanda 18-20 yerde şantiyemiz var” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2016 17:15
Haber Güncellenme Tarihi: 14.07.2016 17:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Alinur Aktaş: Asla kabul etmiyorum
Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaptığı basın toplantısında, Büyükşehir’e bağlandıktan sonra iş yapma gücünün geciktiği yönündeki söylentilere tepki gösterdi.

Kendisinin mümkün olduğu kadar yerel dinamikleri kullanmayı, yerelle istişare etmeyi, yerelde bu işleri çözmeyi yeğlediğini belirten Aktaş, “Yaptığımız faaliyetleri de takdir edersiniz ki sadece İnegöl Belediyesi olarak biz yapmıyoruz. Biz ya olayın başlatıcısıyız, ya destekleyicisiyiz, ya başından sonuna kadar alıp sevk ve idare ediyoruz. Bunları yaparken de ben tek başıma yapmıyorum. Biz bir ekibiz. Benim Başkan Yardımcılarım var, daire müdürlerim var, çalışan arkadaşlarım var, mensubu olduğum bir siyasi parti var İlçe Başkanım ve İlçe Yönetimi, biri Bakan ve biri Genel Başkan Yardımcısı olmak kaydıyla 11 tane Milletvekilimiz var, tabi ki şehirde başka STK’lar var, muhalefet partileri var, onların söylem ve eleştirileri var. Bunlar da bizim iş yapmamız doğrultusunda bazen destekçi, bazen katkı verici, bazen de eleştirileri ile bizi yönlendirici oluyorlar. İnegöl Belediyesi olarak hiçbir şeye kayıtsız kalmak gibi bir durumumuz yok. Örneğin 27 Haziran tarihinde Diş Hastanesi faaliyete geçti.

Çevre düzenlemesini A’dan Z’ye en güzel şekilde yaptık. Pırıl pırıl bir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi İnegöl’de hayata geçti. Önümüzdeki hafta İnegöl’de yapılacak bir okulla ilgili protokol imzalanacak. Selçuk Teşik kardeşimiz yapacak. İnegöl Belediyesi olarak önemli bir tarafız. Önce eski binanın yıkılıp molozunun kaldırılarak bertarafının yapılması bize ait. Hafriyatının, temelinin komple yapılması, 2 bin metrekarelik bahçe düzenlemesi bize ait. Bunların hepsinin bir bedeli var. Ama yeter ki İnegöl’de bir okul yapılsın, yeter ki İnegöl’de sağlıkla ilgili bir yatırım yapılsın. Belediye olarak destek vermeye hazırız. İçme suyu barajı… Bu işin bir hikayesi var. Ben bu işi en iyi bilenlerden biriyim. İçme suyu barajlarını DSİ yapar. Fakat onun ihale sürecine getirilmesine gelene kadar geçen 6-7 yıllık süreci takip ettik. 1,5 milyona yakın parayı İnegöl Belediyesi olarak harcadık. Nihayetinde şehirde bir çalışma varsa, bu konunun önemli taraflarından biri İnegöl Belediyesidir. Dolayısıyla dönem dönem basında bu işlerle ilgili boy göstermeyişimizi sakın kimse yanlış anlamasın. Ama İnegöl Belediyesi konunun her tarafında ve işin takipçisidir” şeklinde konuştu.

Son dönemlerde sıkça gündeme gelen Büyükşehir konusunu da değerlendiren Aktaş, şöyle konuştu:
“2014 yılında 1 Nisan ile birlikte yeni bir süreç başladı. Büyükşehir süreci. Çok şeyler konuşuldu, hala da konuşuluyor. Ama zaman dövünme, ağlanma zamanı şu veya bu deme zamanı değil iş yapma zamanı. Çok rahatlıkla söylüyorum, İl Başkanlığımızın düzenlediği grup toplantılarında en çok konuşan ve konuları dile getiren Belediye Başkanı benim. Benim derdim İnegöl. Ben yerel yöneticiyim. Ben şehrimde bu işlerin daha sorunsuz ve sıkıntısız hallolması adına ne yapılması gerekiyorsa yapıyorum. Dönem dönem İnegöl Büyükşehir’e bağlandı İnegöl’ün iş yapma gücü gecikti söylemlerini duyuyorum ve buna üzülüyorum. Bu söylemleri de asla kabul etmiyorum. İnegöl’ün 116 mahallesi var. Halihazırda 18-20 yerde şuanda şantiyemiz var. 2 yıl 3 aylık süreçte tamamlanan projelere bakıyorum; 3 tane mahalle konağı restorasyonumuz bitmiş, katı atık transfer merkezimiz bitmiş, kedi ve kuş evleri ile Pisi bahçe uygulaması bitmiş, Mobilya ve Ağaç Sanayi Müzesi bitmiş, 2 tane ürün toplama merkezimiz bitmiş hizmete açılmış ve 3 mahallemizde daha yapılacak, 7 tane meydan düzenlemesi yapmışız 4 tane daha devam eden var, Yenice beldesi, Cerrah, Çetikçi, Edebey doğalgaz çalışmaları, MOBESE sistemimiz faaliyete geçti, Oylat organik pazarımız faaliyete geçmiş, Mobilya tasarım merkezi İMOS üzerinden devam eden bir proje ama ona destek verdik, 18 tane camimize çevre düzenlemesi yaptık, 39 adet kırsal mahallemizde ve 7 adet ilçe merkezinde olmak üzere toplam 46 adet çocuk parkı yaptık, 29 mahallemizde mahalle otoparkı uygulaması yaptık.

Bu sayede 559 araçlık otopark ilçemize kazandırıldı. 6 kırsal mahallemizde futbol sahaları ve soyunma odaları ile çevre düzenlemeleri yapıldı. Şükürler olsun her tarafa katkı veriyoruz. Devam eden projelerimiz de var. İnegöl Belediyesi Fatma Göztepe Huzur evi ve aşevi binamız… 1 milyon TL’si Göztepe ailesi tarafından karşılanıyor. 2 milyon 200 bin TL’ye mal olacak bir proje. Mer-Pa köylü pazarımız yüzde 98’lerde. DOSTUM (Doğa sporları ve turizm merkezi) İnegöl’e çok ciddi ivme kazandıracak bir proje. Yeni Belediye hizmet binamız ve meydan projemiz var. Oylat yeşil enerji projesini daha önce paylaşmıştık. Oylat SUGESAM (Su ile gelen sağlık) var. Belediyespor için Alanyurt’ta sosyal tesis çalışması, 40 tane çocuk parkı, Evliya Çelebi Kültür Yolu çalışması ki bu çalışma özellikle yurt dışından çekim merkezi oluşturmayla alakalı önemli bir proje. Cerrah dinlenme parkımız Bursa Büyükşehir Belediyesi marifeti ile devam ediyor. Yine Büyükşehir Belediyesi marifeti ile Beylik Hanı restorasyonu ve Mer-Pa Pazar yeri ve özellikle alt yapıyla ilgili çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor.”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.