Hava Durumu

Alman kadın cimnastikçilerden 'örnek' karşı duruş!

Bikini altı giymeyi reddeden Norveç kadın plaj hentbolu takımının cezaya çarptırılmasına tepki sürerken, Almanya Kadın Cimnastik Milli Takımı, "cimnastikte cinsel nesneleştirmeye" karşı duruş sergilemek için 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'ndaki yarışmalara tüm vücudu örten kıyafetle katılıyor

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2021 10:01
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2021 10:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Alman kadın cimnastikçilerden 'örnek' karşı duruş!

Japonya'nın başkenti Tokyo'da düzenlenen 32. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda mücadele eden ve son dönemde farklı tarzdaki kıyafetleriyle şampiyonlara katılan Almanya Kadın Cimnastik Takımı, Tokyo 2020 müsabakalarında da bu tutumlarını yineledi.

Ariake Cimnastik Merkezi'nde yapılan kadınlar genel tasnif final müsabakalarında Elisabeth Seitz ve Kim Bui, Almanya adına mücadele etti. 2 sporcu takım elemelerinde olduğu gibi yarışmaya, bacakların açık kaldığı mayolar yerine vücutlarının tamamını saran mayolarla çıkarak dikkati çekti.

İlk olarak nisan ayında düzenlenen Avrupa Artistik Cimnastik Şampiyonası'nda söz konusu kıyafet değişikliğine giden Alman sporcular, cimnastikte cinsel nesneleştirmeye karşı duruş sergilemek amacıyla bunu gerçekleştirdiklerini duyurmuş ve dünya genelindeki meslektaşlarından birçok destek mesajı almışlardı.

Kadın cimnastikçilerin, vücudu sıkı sarması koşuluyla uluslararası turnuvalarda kalçadan ayak bileğine kadar tek parça esnek giysi giymesinde bir sorun bulunmuyor.

Alman jimnastikçi Sarah Voss, geçtiğimiz aylarda İsviçre'deki Avrupa Artistik Jimnastik Şampiyonası'ndaki kıyafetiyle kongreye meydan okumuş, gösteri sırasında bacaklarını kapatan sporcu olumlu tepkiler alırken, kadın sporcuların spor kıyafetleri tercihleri tartışma konusu olmuştu.

Voss, ABD Olimpik Jimnastik takımı doktor Larry Nassar'ın 265 kadın sporcuya cinsel tacizde bulunduğunun ortaya çıkmasından sonra spordaki cinsiyetçiliğe tepki göstermek amacıyla böyle bir kıyafet giydiğini belirtirken, "Hem kendini rahat hisset hem de buna rağmen elegant görün. Neden olmasın? Nasıl beğendiniz mi?" diye soru yöneltmişti.

Alman federasyonu (DTB) da jimnastikçilerin "jimnastikte cinselleştirmeye" karşı bir tavır aldıklarını söyleyerek, konunun cinsel istismarı önlemek için daha da önemli hale geldiğini söyleyerek destek vermişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.