Hava Durumu

Almanya'dan Türkiye'ye seyahat açıklaması

Almanya Federal Sağlık Bakanı Jens Spahn, "Tatil sezonunda ve Avrupa Birliği dönem başkanlığı süresinde korona" başlıklı basın toplantısında Türkiye'ye seyahat açıklamasında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2020 13:05
Haber Güncellenme Tarihi: 14.07.2020 13:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Almanya'dan Türkiye'ye seyahat açıklaması

DW Türkçe'nin, "Pandemi konusunda Türkiye'deki gelişmeleri nasıl buluyorsunuz ve Türkiye'ye gitmek isteyenlere ne tavsiye edersiniz?" sorusu üzerine Federal Sağlık Bakanı Spahn, seyahat uyarısını hatırlatarak, uyarının devam ettiğini ancak Avrupa Birliği'nin üçüncü ülkelerden seyahati düzenleyen listesinin düzenli olarak gözden geçirildiğini ve güncellendiğini belirtti. Bu bağlamda liste gözden geçirilirken Türkiye'deki korona pandemisi bağlantılı gelişmelerin dikkate alındığını vurguladı.

Alman hükümetinin seyahat bağlamında iki önemli alana baktığına da işaret eden Federal Sağlık Bakanı Spahn, bunlardan ilkinin tatil köyü veya otelde tatil, ikincisinin de aile ve yakınlarını ziyaret etmek isteyenlerin seyahati olduğunu belirtti ve her iki durumda da hijyen ve sosyal mesafe ile diğer güvenlik kurallarının geçerli olması gerektiğine vurgu yaptı.

Alman Sağlık Bakanı, Türkiye'nin pandemiyle mücadele amacıyla çalışmalarında bölgesel rakamların detaylıca açıklanmasının önemine işaret ederek, "Türkiye eğer her gün güncellenen ve vakaların bölgelere dağılımını gösteren güvenilir rakamlar ortaya koyabilirse, biz de diğer ülkelerde ve Almanya'da olduğu gibi konuya bölge bölge bakabiliriz. Türk tarafının bunu yerine getirmek için çok çaba harcadığını biliyorum" diye konuştu.

İKİNCİ DALGA UYARISI

Tatil döneminde herkesin salgın konusunda daha dikkatli olmasını isteyen Spahn özellikle İspanya'nın Mayorka Adası'na giden tatilcilerin davranışlarından duyduğu endişeleri dile getirdi.

Mayorka Adası'nda tatil yapanların eğlence ve kutlama yaparken hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uymadıklarına ilişkin haberlerin Alman medyasında geniş yer bulması üzerine Spahn, "Mayorka'nın ikinci bir İschgl olmasına izin veremeyiz" dedi.

Avusturya'nın kayak merkezi İschgl'deki kutlamalar, Almanya'da koronavirüsün yayılmasında başlangıç ​​noktalarından biri olarak görülüyor.

TEST KAPASİTESİ HAFTADA 1 MİLYONDAN FAZLA

Robert Koch Enstitüsü Başkanı Lothar Wieler de Almanya'da test kapasitesinin haftada bir milyondan fazla olduğunu söyledi. Wieler özellikle tatilcilerin havalimanlarında daha dikkati davranmalarını isteyerek, "Tatilde ve dönüşte maske takılmaya devam edilmeli." uyarısında bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.