Hava Durumu

Almanya'dan Zekeriya Öz'e 145 ülkede geçerli 'ilticacı pasaportu'

Almanya tarafından FETÖ firarisi eski savcı Zekeriya Öz'e 145 ülkeye giriş sağlayan özel 'ilticacı pasaportu' verildiği öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 10.02.2021 10:39
Haber Güncellenme Tarihi: 10.02.2021 10:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Almanya'dan Zekeriya Öz'e 145 ülkede geçerli 'ilticacı pasaportu'

Türkiye'den kaçan FETÖ firarilerinin Almanya'da 'koruma altına alındığına' yönelik iddialara bir yenisi eklendi.

Sözcü'den Ali Gülen'in haberinde, FETÖ firarisi eski savcı Zekeriya Öz'e 145 ülkede geçerli olan 'ilticacı pasaportu' verildiği belirtildi.

Zekeriya Öz'ün, bir süre önce Almanya'dan Dubai'ye gidip döndüğü, ardından da Speyer yerine kumarhanesi ile meşhur başka Alman kentine yerleştiği bilgileri geliyor. Zekeriya Öz'ü gördüğünü belirten birkaç kişi, "Sürekli tip değiştiriyor ve hep bir kaç kişiyle beraber dolaşıyorlar" diyor. En son Mannheim meydanında gözü morartılan ve Lale Restoran'da görülen Zekeriya Öz'ün o günden beri sürekli yer değiştirdiği belirtiliyordu.

Öz'e de, Almanya tarafından iltica hakkı tanınan kişilere verilen 'ilticacı pasaportu-Konventionspass' verildiği belirtiliyor.

Almanya'nın, Cenevre Sözleşmesi'nin 28. maddesi uyarınca düzenlediği pasaport, 145 ülkede geçerli. Ancak bu pasaport Birleşik Arap Emirlikleri ile Dubai'de geçmiyor. Öz'ün buralara 10 yıllık olan Türk pasaportu ile gidip geldiği ya da özel vize aldığı sanılıyor. Öz zaten, Türk pasaportunu kullanarak Türkiye'den kaçmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.