Hava Durumu

Almanya GYSH son çeyrekte en az yüzde 1 küçülecek

Merkezi Berlin'de bulunan Alman Ekonomik Araştırmalar Enstitüsü (DIW), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında ikinci dalganın Alman ekonomisinde etkisini gösterdiğini belirterek, bu yılın son çeyreğinde GSYH'nin en az yüzde 1 daralacağı öngörüsünde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2020 17:34
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2020 17:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Almanya GYSH son çeyrekte en az yüzde 1 küçülecek

DIW, Almanya için ilişkin kasım ayı ekonomik barometresini açıkladı. Buna göre, ekonomik barometre kasım ayında 4 puan düşerek 101 puana geriledi.

DIW'in açıklamasında, Alman ekonomisine dair mevcut rakamların ve göstergelerin kısıtlama önlemlerinin etkisini neredeyse hiç göstermediğinden gerçek kayıpların şu anda barometrenin öngördüğünden daha yüksek olmasının muhtemel olduğu ifade edildi.

Kovid-19 salgınında ikinci dalganın Alman ekonomisinde etkisini gösterdiğine vurgu yapılan açıklamada, bu yılın son çeyreğinde GSYH'nin en az yüzde 1 daralacağı öngörüsünde bulunuldu.

DIW Ekonomi Direktörü Claus Michelsen, konuya ilişkin değerlendirmesinde, Alman ekonomisinin yazın toparlanmasının ardından yılın son çeyreğinde yeniden düşüşe geçtiğini belirterek "Tek soru ne kadar güçlü. Düşüş, büyük ölçüde salgının seyrine ve kısıtlamaların uygulanmasının süresine bağlı kalacak." dedi.

"Kısıtlamalar şimdiye kadar ilkbaharda olduğundan daha az kapsamlı olduğundan, sonuçlar, şu an itibariyle, muhtemelen daha hafif olacak." ifadesini kullanan Michelsen, "Ayrıca virüsle baş etme deneyiminden birçok yerde faydalanıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.