Hava Durumu

Almanya kapanma yolunda!

Almanya'da korona vakaları hız kesmedi. Günlerdir yükseliş devam ediyor. Başkent Berlin mart ayındaki kısıtlamalara geri dönüyor. Robert Koch Enstitüsü halkı salgına karşı korunmada aktif olmaya çağırdı.

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2020 11:12
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2020 11:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Almanya kapanma yolunda!

Almanya'da artan korona vakaları mart ayındaki kısıtlamalara geri dönme tehlikesini gündeme getirdi. Salgın hastalıklarla mücadeleden sorumlu Robert Koch Enstitüsü verilerine göre bir günde vaka sayısı 2828'e ulaştı. Ölü sayısı 16 arttı. Hastanelerde tedavi gören hasta sayısı da artışa geçti. Riskli yaşlı gruplar arasında da koronavirüse yakalananların sayısı yükseliyor.

Robert Koch Enstitüsü alarm verdi ve halkı salgına karşı korunmada aktif olmaya çağırdı. Enfeksiyon sayısı en çok Kuzey Ren Vestfalya ve Hessen eyaletlerinde yüksek. Berlin ve Hamburg'ta ise kritik sınırın üzerinde. Bulaşma vakalarının en çok özel eğlence ve aile içi kutlamalarda meydana geldiği belirlendi.

449 KİŞİ YOĞUN BAKIMDA

Robert Koch Enstitüsü verilerine göre 31 Ağustos 6 Eylül tarihleri arasında yoğun bakımda tedavi gören kovid-19 hasta sayısı 449'a ulaştı. Bunlardan 219'u solonum cihazında.

Bir hafta önce yoğun bakım hasta sayısı 352, solonum cihazına bağlı hasta sayısı ise 195 olarak açıklanmıştı. Dünya Tabipler Birliği Başkanı Frank Ulrich Montgomery, Alman sağlık sisteminin henüz bu sayıların altından kalkmakta zorlanmayacağı, ancak hız kesilmezse ileride sorunlar yaşanacağı uyarısında bulundu.

BERLİN KAPANIYOR

Bazı ilçelerinde vaka sayısı 100 bin nüfus başına 50 sınırını geçen Berlin gece yasağı getiriyor. Cumartesi gecesinden itibaren restoran, bar ve kafeler gece saat 23'ten sabah saat 6'ya kadar kapalı kalacak.

Uygulamadan eczane ve benzin istasyonları muaf. Ancak benzin istasyonları bu saatler arasında alkol satamayacak. Berlin ayrıca sosyal temasa da kısıtlama getirdi.

Açık havada 5 kişi veya iki hane bir araya gelebilecek. İçeride ise 10 kişiden fazla insanın bir araya gelmesi yasak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.