Hava Durumu

Almanya ve Yunanistan'dan Oruç Reis tepkisi!

Oruç Reis'in Doğu Akdeniz'de arama faaliyetlerine tekrar başlaması kararına Almanya ve Yunanistan'dan peş peşe tepkiler geldi. Yunan hükümet sözcüsü Stelios Petsas, "Oruç Reis bölgede olduğu sürece Türkiye ile istikşafi temaslarda bulunmayacağız" derken, Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, "Türkiye yatıştırma ve provokasyon arasındaki oyuna son vermek zorunda" ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2020 13:25
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2020 13:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Almanya ve Yunanistan'dan Oruç Reis tepkisi!

Türkiye ve Yunanistan arasındaki Doğu Akdeniz geriliminde sıcak gelişmeler yaşanıyor. Türkiye'nin, Oruç Reis gemisinin Doğu Akdeniz'de 10 gün süreyle doğalgaz ve petrol aramak için sismik araştırma çalışmaları yürüteceğini açıklaması sonra açıklamalar ardı ardına geliyor.

AB zirvesi öncesi geri çekilen geminin yeniden arama faaliyetlerine başlamasıyla ilgili Yunan hükümet sözcüsü Stelios Petsas konuştu. Petsas, Skai Radio'ya yaptığı açıklamada, "Oruç Reis bölgede olduğu sürece Türkiye ile istikşafi temaslarda bulunmayacağız" dedi.

Petsas, Oruç Reis'in Meis Adası yakınlarına gönderilmesi kararının "bölgede barışa doğrudan bir tehdit" olduğunu savundu.

MAAS: OYUNA SON VERİN

Oruç Reis'le ilgili kararın ardından Ankara'ya yapacağı ziyareti iptal eden Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas da Türkiye'yle ilgili tartışma yaratacak ifadeler kullandı.

Maas, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne yapacağı ziyaret öncesinde Berlin'de yaptığı açıklamada, "Eğer Ankara pek çok kez belirttiği gibi görüşmelere açıksa, yatıştırma ve provokasyon arasındaki oyuna son vermek zorunda" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.