Hava Durumu

Almanya yarı finalde!

EURO 2016 çeyrek final maçında Almanya ile İtalya karşı karşıya geldi. Penaltı atışlarına giden maçta, Almanya rakibini 7-6 yenerek yarı finale adını yazdırdı.

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2016 00:38
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2016 00:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Almanya yarı finalde!
EURO 2016 çeyrek finalinde İtalya ile karşılaşan Almanya, normal ve uzatma süreleri 1-1 biten maçı penaltı atışları sonucunda 6-5 kazanarak yarı finale yükseldi. 

Karşılaşmaya oyunun kontrolünü elinde tutarak başlayan Almanya, 16. dakikada Sami Khedira'nın sakatlanması nedeniyle Bastian Schweinsteiger'i oyuna aldı. İlk yarıda iki ekip de etkili bir performans sergileyemezken Almanya ilk şutunu 41. dakikada çekti ve devre 0-0'lık beraberlikle sona erdi.

İkinci yarıda daha tempolu bir futbol oynanırken 65. dakikada Mesut Özil'in attığı golle Almanya 1-0 öne geçti. Mücadelenin 72. dakikasında sakatlanan Mario Gomez yerini Julian Draxler'e bıraktı. 

Beraberlik için baskısını arttıran İtalya, 78'de Jerome Boateng'in ceza sahası içinde topa elle müdahalesi sonrası penaltı kazandı. Topun başına geçen Leonardo Bonucci skoru 1-1'e getiren golü attı.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca normal süre 1-1'lik beraberlikle sona erdi. Uzatma bölümlerinde iki takım da üstünlük golünü atamayınca karşılaşma penaltılara gitti.

Penaltı atışları sonucunda Almanya yarı finale yükselen taraf oldu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.