Hava Durumu

Alnınızdaki kırışıklıklar o hastalığa işaret!

Fransız bilim insanlarının yaptığı 20 yıllık çalışmaya göre; kaşın üst kısmında yer alan kırışıklıklar, o ölümcül hastalığa işaret ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2021 08:38
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2021 08:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Alnınızdaki kırışıklıklar o hastalığa işaret!

Derin alın kırışıklıkları olan kişilerin kardiyovasküler hastalıktan hayatını keybetme riskinin daha yüksek olabileceğini açıkladı.

Yeni bir araştırma, kardiyovasküler hastalıktan yüksek yaşam riskine bağlı olarak alında kırışıklıklar olduğunu gösterdi.

Çalışmaya göre; alındaki kırışıklıklar, o kişinin kardiyovasküler hastalıktan hayatını kaybetme riskinin 10 kat daha fazla olduğunu açıkladı.bilim insanlarının yaptığı 20 yıllık çalışmaya göre; kaşın üst kısmında yer alan kırışıklıklar, kalp rahatsızlıkları veya felç gibi olası sorunlar için kırmızı bayrak niteliğinde...

20 yıldır sağlıklı olan 32, 42, 52 ve 62 yaşlarında 3 bin 200 yetişkin analiz edildi. Bu kişilerin alnındaki kırışıklıkların sayısına ve derinliğine bağlı olarak puan verildi.

Sıfır, cildin tamamen pürüzsüz olduğu, üç ise ciltte çok sayıda derin kırışıklık olduğu anlamına geliyordu.Yüksek puan alan kişilerin kardiyovasküler hastalıktan hayati riskinin biraz daha yüksek olduğunu tespit ettiler.

Öyle ki, iki ve üç puan alanların, sıfır puan alanlara göre hayati risklerinin 10 kat daha fazla olduğunu buldular.

Esquirol, "Kırışıklık skorunuz ne kadar yüksek olursa kardiyovasküler yaşam riskiniz de o kadar artar" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.