Hava Durumu

Altay ile Göztepe, Süper Lig'de 18 yıl 7 ay sonra karşı karşıya

İzmir, tam 18 yıl 7 ay sonra Süper Lig'de Altay-Göztepe derbisi izleyecek. Saat 20.00'de başlayacak derbiyi Halil Umut Meler yönetecek. İşte tarihi derbinin detayları...

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2021 15:02
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2021 15:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Altay ile Göztepe, Süper Lig'de 18 yıl 7 ay sonra karşı karşıya

İzmir, bu akşam özel bir gece yaşayacak. Çünkü Süper Lig'de 18 yılı aşan derbi hasreti sona erecek. Atlay ile Göztepe, tam 18 yıl 7 ay 9 gün sonra en üst ligde karşı karşıya gelecek. Saat 20.00'deki bu derbi Bornova Aziz Kocaoğlu Stadı'nda oynanacak. İzmir derbisini Halil Umut Meler yönetecek. Yardımcılıklarını ise Ata Yıldırım, Murat Tuğberk Curbay üstlenecek. Maçın dördüncü hakemi ise Yiğit Arslan. VAR'daysa Erkan Özdamar görev alacak.

Büyük Mustafa mı, El Maestro mu?

Sahaya mutlak kazanmak için sahaya çıkacak olan iki ezeli ekipten Altay, ilk 4 haftada 6 puan toplayarak 9. sıraya yerleşirken, Göztepe ise 5 puanla 12. basamakta kendisine yer bulabildi. Altay'ın başında futbolumuzun efsane ismi Mustafa Denizli bulunuyor. Sezona Ünal Karaman ile giren Göztepe ise Nestor El Maestro yola devam ediyor. Bugünkü derbiyi Büyük Mustafa lakaplı Mustafa Denizli mi yoksa çiçeği burnunda El Maestro mu kazanacak, bu sorunun cevabını akşam alacağız.

Son derbi 2. Lig'de oynandı

Altay ile Göztepe en son 6 yıl 7 ay önce TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta karşılaşmış ve derbi 2-2 sona ermişti. 8 Şubat 2003'te iki takımın Süper Lig'de oynadığı son derbiyi 2-0 ile kazanan siyah beyazlı Altay olmuştu. İki İzmirli daha önce 56 kez karşı karşıya geldi. Bu maçların sadece 23'ü Süper Lig'de oynandı. Ezeli rekabette Altay 22, Göztepe ise 13 kez kazandı. 21 maçtaysa taraflar sahadan beraberlikle ayrıldı. Altay 67 gol atarken Göztepe 48 golle karşılık verebildi.

En golcüler İbrahim Akın ve Fevzi Zemzem

Altay-Göztepe derbisinde siyah beyazlı kulüp adına en çok gol atan isi 7 golle İbrahim Akın oldu. Akın, bugün de Altay'ın sportif direktörlüğünü yapıyor. Akın'ı takımın efsanelerinden ve de halihazırdaki teknik direktörü Mustafa Denizli 5 golle izliyor. Sarı kırmızılı Göztepe'ninse en golcü ismi 7 golle Fevzi Zemzem oldu. Bu oyuncuyu 5 golle Göztepe efsanesi Gürsel Aksel takip ediyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.