Hava Durumu

Altepe'den izci kampına ziyaret

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Uludağ'ın eteklerinde bulunan Yiğitali bölgesinde organize edilen ve geleceğin liderlerinin yetiştiği Kent Gönüllüleri Aday İzci Kampı'nı ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2012 14:18
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2012 14:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Altepe'den izci kampına ziyaret
Kampta eğitim gören öğrencilerle sohbet eden Başkan Altepe, "Sizlerden beklentimiz çok. Beklentilerinizin karşılanması yönünde, her türlü fedakarlığa hazırız. Sizlere sunulan bu imkanlardan iyi yararlanın ve kendinizi yetiştirin. Toplum sizden istifade etsin" dedi.

Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ ve BURFAŞ Genel Müdürü Mustafa Çaltılı'yla birlikte Kent Gönüllüleri Aday İzci Kampı'nda yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Gerçekleştirilen eğitimler hakkında kamp sorumlusu Mustafa Altay'dan bilgiler alan Başkan Altepe, okçuluk, dart, dağcılık, ipli oyun, dağ bisikleti ve ebru istasyonlarını ziyaret ederek, öğrencilerle sohbet etti. Dart istasyonunda çocuklarla birlikte atış yapan Başkan Altepe, yaşanan heyecana ortak oldu.

Kent Gönüllüleri Aday İzci Kampı'ndan 1650 kişinin faydalandığını belirten Başkan Altepe, disiplin ve eğlence esaslı eğitimlerin 17 izci lideri ve oba başları tarafından sürdürüldüğünü ifade etti. 20 branşta planlaması yapılan Kent Gönüllüleri İzcilik Kampı'nı Bursalı çocuklar için geliştirdiklerini kaydeden Başkan Altepe, "Uludağ'ın eteklerinde yer alan-çam ormanlarıyla kaplı bu doğa harikası yerde, ilköğretim çağındaki çocuklarımıza gün boyunca çeşitli eğitimler veriyoruz. Kampa katılan öğrenciler, kendilerine verilen eğitimlerle hem lider olmanın vasıflarına, hem de kentlilik bilincine sahip oluyorlar. Her türlü sporun yanında kişisel gelişimlerine katkıda bulunuyorlar. Gençlerimizin paylaşım duygularını geliştirerek, geleceğimiz için onları hazırlamak istiyoruz. Bunun için de ne gerekiyorsa yapacağız" diye konuştu.
Bu tür kampların çocukların sosyal yönlerine, topluluk içerisinde arkadaş edinebilmelerine katkı sağladığını bildiren Başkan Altepe, "Bu yaz ilk kez Yiğitali'de düzenlediğimiz aday izci kampını, yıl içerisine yaymak ve kampa katılan her gencin izci olmasını sağlamak düşüncesindeyiz" şeklinde konuştu
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.