Hava Durumu

Altepe'den moral ziyareti

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bulgaristan´ın Rodop bölgesinde bulunan Müslümanları ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2012 12:09
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2012 12:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Altepe'den moral ziyareti
Gittiği yerlerde halkın büyük ilgisiyle karşılaşan Başkan Altepe, Balkanlar´da yaşayan Müslümanların bulundukları ülkelerde eşit hak ve özgürlüklere sahip olmaları, gelişmeleri ve daha iyi hayat şartlarında yaşamaları için Bursa olarak ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Başkan Altepe´ye Madan ve Rudozem ziyaretlerinde Başkan Danışmanı Fahrettin Yıldırım, BAL-GÖÇ Genel Başkanı Doç.Dr. Yüksel Özkan, işadamı Feridun Kahraman, İnegöl-Yenice Belediye Başkanı Hasan Aksu ve Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Partisi (HÖH) Smolyan Milletvekili Arif Aguş eşlik etti.

Beraberindeki heyetle birlikte ilk olarak Madan´a geçen Başkan Altepe, Belediye Başkanı Fahri Molla Hüseyin tarafından kapıda karşılandı. Girişte önemli konuklar için uygulanan bal ve ekmek törenine geçen Başkan Altepe, daha sonra toplantı salonunda Madanlılar´la bir araya geldi. İlk defa Bursa´dan bu derece önemli bir misafiri ağırladıklarını belirten Madan Belediye Başkanı Fahri Molla Hüseyin, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Altepe´ye teşekkür eden Molla Hüseyin, "Tarifi imkansız duygular içerisindeyim. Recep Altepe şehrimize gelerek, bizleri inanılmaz derecede mutlu etti. Kendisini zaten tanıyoruz fakat buraya gelmesi bizleri ayrıca onurlandırdı" dedi.

Başkan Altepe, Madan ziyaretinden sonra Rudozem´e geçti. Rudozem´de Belediye Başkanı Rumen Pehlivanov tarafından kapıda karşılanan Başkan Altepe, burada da ev sahibi ekiple birlikte çeşitli konularda değerlendirmelerde bulundu. Başkan Altepe´nin ziyaretinin kendileri için bir onur olduğunu belirten Rudozem Belediye Başkanı Rumen Pehlivanov, bunun yalnız olmadıklarının bir göstergesi olduğunu kaydetti. Rudozem´in yüzde 95´inin Müslüman, geri kalan yüzde 5´inin de Hristiyan olduğunu belirten Pehlivanov, "Türkiye´nin geliştiğini ve güçlendiğini gördükçe imreniyoruz, seviniyoruz. Pozitif anlamda kıskanmakla birlikte gururlanıyoruz. Sizin buraya gelişiniz, bizlere yalnız olmadığımızı gösterdi. Teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Başkan Altepe, Madan ve Rudozem ziyaretlerinde yaptığı konuşmalarda, Balkanlar´da yaşayan Müslümanların Türkiye ve Bursa açısından önemine işaret etti. Türkiye´nin Balkanlar olmadan dış politika yapamayacağını, stratejik açıdan bölgenin öneminin büyük olduğunu vurgulayan Başkan Altepe, "Bursa, bir Balkan şehridir. Buralarda yaşayan Müslümanların, Bursa´yla illa ki bir bağlantısı bulunuyor. Bu nedenle, Bursa ve Türkiye için buralardayız. Sizlere moral vermeyi ve destek çıkmayı kendimize görev kabul ediyoruz. Kültürünüze sahip çıkarak, bulunduğunuz bölgelerde ayakta kalmalısınız. Bizler ihtiyaç duyulduğunda her zaman için yanınızdayız. Hayat şartlarınızın daha da iyiye gitmesi, Bulgaristan´la birlikte kalkınıp gelişmeniz Bursa ve Türkiye olarak en büyük arzumuzdur. Bunun yerine getirilmesi konusunda elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız" şeklinde konuştu.

Rodoplar’a ilk kez geldiğini, yaptığı ziyaretlerin gecikmiş sayılabileceğini de ifade eden Başkan Altepe, "Türkiye, son 10 yılda kendine gelmeye ve yeni yeni politikalarını belirlemeye başladı. Bugüne kadar hep iç politikadaki sıkıntılarla, bürokrasiyle uğraştık. Son 5-6 yılda işler rayına girmeye başladı. İnşallah şimdiden sonra çok daha iyi gelişmeler olacak" dedi.

Madan ziyareti sonrasında Başkan Altepe´ye, Madan Belediye Başkanı Fahri Molla Hüseyin tarafından doğal bal ve yerin 800 metre altından çıkartılmış işlenmemiş doğal kristal taş hediye edildi. Başkan Altepe de Fahri Molla Hüseyin´e, Bursa´yı temsilen Hacıvat ve Karagöz´ün camdan plaketini takdim etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.