Hava Durumu

Altın fiyatları çıkar mı?

Altın son dönemlerde rağbetin arttığı en önemli yatırım araçlarından biri olmuştur. Borsa ve para kurları gibi dengesiz olmadığından daima güvenilir olarak görülmüştür. Altın madeninin kendisi değerli olduğundan diğer para birimleri gibi kaygı oluşturan bir alan değildir. Özellikle Türk kültüründe farklı bir yerde bulunan altın makamın, zenginliğin ve gösterişin her zaman temel göstergelerinden biri olmuştur.

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2020 14:05
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2020 14:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Altın fiyatları çıkar mı?

Altın süs eşyası yanında önemli bir yatırım koludur. Türk lirasının cebimizde durduğu her an değer kaybı yaşadığı şu günlerde en sağlam liman elbette altın olacaktır. Döviz ya da borsa gibi her an takip etme kaygısı yaşamadan kazanabilmek için altın aklınızın bir köşesinde bulunsun. Altın bahsettiğimiz gibi sadece uzun süreli bir yatırımda değil kısa süreli yatırımlarla da değerlendirilebilir. En güncel altın fiyatları, gram ve çeyrek altın fiyatları, altın piyasasındaki son haberler ve altınla ilgili tüm verilere ekogündem üzerinden ulaşabilir ve yatırım için doğru bir karar verebilirsiniz.

Altın Fiyatları Nasıl Değişir?

Altın piyasası da dünya ve ülkemizdeki ekonomik durum, krizler, ekonomik eğriler, piyasa hareketleri gibi pek çok etken tarafından etkilenir. Ancak altın piyasasının bir önemli özelliği durağan ve yerel olmamasıdır. Türkiye'de altın piyasası kapansa da başka ülkede açılır. O ülkede kapanınca diğerinde açılır. Kısacası altın piyasası hiç durmadan anlık olarak hareket eder. Bu nedenle her an istenilen kur tutarında nakde çevrilebilme özelliği bulunur. Bu durumda diğer yatırım araçlarına göre avantajlı bir durum oluşturur.

Altın fiyatlarına en çok etkisi olan ülke ise ABD'dir. Amerika'da olan önemli bir olay ya da kriz altın fiyatları üzerinde derinden etkide bulunur. Hiç şüphesiz şu anki altın fiyatlarındaki yükseklik ABD'deki krizin bir yansımasıdır. Aslında başlıkta yer alan sorunun cevabını da burada vermiş olduk. ABD'de önemli bir olay, kriz ya da yönetimsel aksaklık çıksa altın yine büyük bir ivme ile artış gösterebilir. Altın üzerindeki bir diğer önemli etken bahar ve yaz aylarında düğün ve nişan gibi organizasyonlar nedeniyle mücevher talebinin artmasıdır. Bu aylarda talep artacağından altın fiyatları da bir miktar artar. Bu durumda gelecek günlerde altının artacağını söyleyebiliriz.

Altın ve Dolar Kuru İlişkisi

Altın uluslararası piyasada değerlendirilirken dolar cinsinden ifade edilir. Piyasalarda ise şöyle bir hareket söz konusudur: Dolar euro karşısında değer kazandığında altın fiyatları düşerken dolar euro karşısında değer kaybettiğinde altın fiyatları artmaktadır. Bu durumda yatırım düşünenler için bakmaları gereken bir diğer parametre dolar ve euro hareketliliğidir. Şu durumda ise doların euro karşısında değer kaybettiği ve altının yükselişte olduğu söylenebilir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.