Hava Durumu

Altın fiyatları hızla düşüyor

Haftaya rekor yükselişle başlayıp, son iki ayın zirvesini aşan altın fiyatları bugün yine kaygan zeminde. Dün akşamüstü başlayan hafif düşüş bugün de akşam açıklanacak Fed tutanakları öncesi devam ediyor. Altının onsu 1.380 doları gördüğü dünkü işlemlerin ardından yeni günde 1.360 doların altında seyrediyor.

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2013 10:33
Haber Güncellenme Tarihi: 20.08.2013 10:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Altın fiyatları hızla düşüyor

Altın adeta kaygan zemin... Günü gününü tutmayan ve son dönemde bu haliyle yatırımcısını hop oturup hop kaldıran altın, yine hareketli. Haftaya rekor yükselişle başlayıp, son iki ayın zirvesini aşan altın fiyatları bugün yine geri vites yaptı. Altın yatırımcısı akşam saatlerinde açıklanacak ABD Merkez Bankası'nın (Fed) temmuz ayı toplantı tutanaklarında odaklanmış durumda.    

1.360 DOLARIN ALTINDA

Dün haftaya dopingle giren ve 1.380 dolara kadar yükselen altın fiyatları akşamüstü dalgalanmaya başlamıştı. Yeni günde ise altının onsu 1.360 doların altına kadar geriledi.

FED YİNE SAHNEDE

Altında yaşanan yeni dalgalanmanın sebebi ise ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yarattığı endişeler. Piyasalara yansıyan yeni spekülasyonlarda Fed'in teşvikleri azaltabileceği endişesi artınca, altın fiyatları da düşüşe geçti.

'TEKRAR DÜŞER' DEMİŞTİ

Ancak bu yükselişin kısa süreli olacağını öngören görüşler de var. Duke Üniversitesi Uluslararası Ekonomi Profesörü Campbell Harvey yaptığı açıklamada, "Altın fiyatlarının bundan sonraki dönemde aşağı yönlü seyir izlemesi olasılığı daha fazla" demişti.

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM

Gram altın                        85.7 TL
Çeyrek altın                   148.3 TL
Yarım altın                     293.9 TL   (09.30 itibariyle)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.