Hava Durumu

Altın fiyatları rekor üstüne rekor kırıyor!

Altın fiyatları küresel ekonomilerde yaşanan gelişmelere bağlı olarak her gün rekor kırıyor. Corona virüsünün etkilerine karşı ülkelerin uygulamaya aldıkları parasal teşvik paketleri, altın fiyatlarını yukarı tırmandırırken, son günlerde güç kaybeden dolar da yatırımcıları altına yönlendirdi. Covid-19 salgınında olası ikinci dalga endişeleri ve normalleşme sürecindeki ülkelerin tekrar uygulamaya aldıkları karantina önlemleri de altın fiyatlarının yükselmesinde etkili oluyor. Gram altın bugün 415 TL'yi görerek rekor tazelerken ons altın 1.888 dolara kadar çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2020 16:38
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2020 16:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Altın fiyatları rekor üstüne rekor kırıyor!

Altın fiyatları kelimenin tam anlamıyla aldı başını gidiyor. Gram altın hafta içi hemen her gün rekor tazelerken ons atın da 2011 yılında ulaştığı zirve seviyesine çok yaklaştı.

Dün en yüksek 412.43 TL seviyesine çıkan gram altın bugün, 415 TL'nin üzerine çıkarak rekor tazeledi. Ons altın da 1.888 dolar seviyesine kadar çıktı.

İç piyasada altın fiyatlarını en çok etkileyen dolar kuru, uzun süredir 6.85 seviyesinde sabit dururken, altın fiyatları dünyada yaşanan gelişmelerle yükselişte.

ERKAN: DOLARIN ZAYIFLAMASI ETKİLİ OLUYOR

Tera Yatırım Ekonomisti Enver Erkan altın fiyatları hakkında sozcu.com.tr'ye açıklamalarda bulundu.

Küresel ekonomiyi corona virüsü pandemisinin etkilerinden kurtarmak için daha fazla teşvik uygulanacağı beklentisi ile beraber fiyatların en yüksek seviyelerine yakın bir şekilde artış isteğini sürdürdüğünü belirten Erkan, "Yükselen güvenli liman alımları, büyümenin zayıflaması, corona virüsü vakalarının sayısındaki keskin artış, ABD bono faizlerinin dip seviyelerde yer alması gibi geniş perspektiften gelen desteğin yanı sıra, birkaç gündür küresel piyasalarda geniş çapta hissedilen dolar zayıflığı da destekleyici olmaktadır." dedi.

"ANA EĞİLİM YÜKSELİŞ YÖNÜNDE OLMAYI SÜRDÜRMEKTE"

Hükümetlerin ve merkez bankalarının büyük çapta ekonomik ve parasal teşvikleri açıklamaya ve uygulamaya devam ettiğini belirten Erkan, "AB liderlerinin 750 milyar euroluk (390 milyar eurosu hibe olmak üzere) kurtarma fonunu onaylamalarının ardından Trump yönetimi de 1 ila 3 trilyon dolar büyüklüğünde devasa ekonomik teşvikleri devreye sokmak için Kongre nezdinde çalışmaktalar. Ana eğilim yükseliş yönünde olmayı sürdürmektedir." dedi.

NALBANTLI: 2021'DE 2.300 DOLAR GÖRÜLEBİLİR

Gedik Yatırım Algoritmik İşlemler Müdür Yardımcısı Gizmen Nalbantlı da altın fiyatlarında yaşanan yükseliş hakkında sozcu.com.tr'ye açıklamalarda bulundu.

Bol likidite ortamının yanında corona virüsünde ikinci dalga endişelerinin altın fiyatını yükselttiğini belirten Nalbantlı, "Ülkeler normalleşme sürecine girdi ancak vaka sayılarında yaşanan artış sonrası birçok ülkede yeniden kapanma ve karantinalar uygulanmaya başlandı. Şu anda yaşanan gelişmeleri değerlendirdiğimizde önümüzdeki dönemde altın fiyatının yükselmeye devam edeceğini ve yeni zirve görebileceğini düşünüyorum. 2021 yılında Ons altın 2.300 dolar, Gram altın ise 500 lira seviyelerine yükselebilir." yorumunda bulundu.

Ata Yatırım Direktörü Cem Tözge ise ons altın için yeni hareket aralığının 1.850-1.900 dolar olduğunu belirtiyor.

İstanbul Mücevherciler Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Yıldırımtürk de son dönemde altın ile birlikte gümüş, platin, paladyum ve demir fiyatlarının da oldukça yükseliş kaydettiğini belirtmişti. Yıldırımtürk, "Ortamda çok fazla likidite var. Bütün yatırım araçları bundan etkileniyor." açıklamasında bulunmuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.